Yerli girişim Meditopia 2,3 milyon euro yatırım aldı

ABD ve Almanya'dan fonların da girdiği yatırım turunda 2,3 milyon euro alan Meditopia, önümüzdeki dönemde yeniliklerle karşımızda olacak.

İlk olarak sizlere 2017 yılında aldığı yatırımla paylaştığımız Meditasyon veya globaldeki adı ile Meditopia yeni yatırım turunu tamamladı. 2,3 milyon euro yatırım alan Meditopia'nın bu turuna eski yatırımlarcıları ile birlikte ABD ve Almanya'dan yatırımcılar da katıldı. Hatırlarsanız girişim geçtiğimiz yıl da 1,8 milyon TL'lik yatırım turunu kapatmıştı.

Ali Murat Ceylan, Berk Yılmaz ve Fatih Mustafa Çelebi'nin kurduğu ve kullanıcılarının mutluluklarını keşfetmelerine yardımcı olmak amacını taşıyan Meditopia, 2 yıl üst üste 10 kat büyüdü. Aldığı yatırımlar da bu büyümeyi doğruluyor. Büyümeyi belirtince şu detayı da paylaşmak da fayda var: Mobil uygulama sadece Türkiye'de değil, 8 dilde dünya genelinde kullanıma sahip.

60'dan fazla ülkede 5 milyon üye

İngilizce konuşulmayan pazarların en çok kullanılan meditasyon uygulaması olan Meditopia 60'dan fazla ülkede, 5 milyon üyeye sahip. Portekizce ve Japonca dahil 8 dilde milyonlarca insana, rahatlamak istedikleri her an yardımcı oluyor.

Yeni yatırımla birlikte kişiselleştirilmiş yenilikler yolda

2,3 milyon euro tutarındaki yeni yatırımla birlikte, kişiselleştirilmiş bir platforma dönüşecek olan Meditopia'da üyeler artık meditasyonlarla beraber birçok farklı içerik ve de yeni hizmete de ulaşabilecek. Mevcut yatırımcaların yeni yatırım turuna da katılarak girişime olan güvenleri ve büyümedeki beklentilerini gösterdiği turda ABD'den Vela PartnersAlmanya'dan Atlantic Labs ile birlikte mevcut yatırımcılardan Teknasyon Kurucu Ortakları Burak Sağlık, Mustafa Sevinç, Mustafa Vardalı, Alper Akcan, Sinan Güler ve  Murat Balcı katıldı.

Girişim yeni ekip arkadaşları arıyor

Bu yatırım turu ile yepyeni bir uygulama ile karşımıza çıkacak olan Meditopia, yeni kaynağının çok önemli bir kısmını takımı için değerlendireceğini belirtiyor. Berlin ofisini yeni açan girişim burada büyüme ekibi kurarken, İstanbul'daki ofisinde yazılım, tasarım ve de data takımlarını da genişletmeyi planlıyor. Girişimin bu yöndeki planı ise takımı genişletmekle beraber, yalın bir organizasyon şeması ile ekibin sayıca çok fazla artmaması ve bu sayede de her bir takım üyesinin çok fazla sorumluluk alabilmesi ve de şirketin takım üyelerine çok fazla yatırım yapabilmesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.