Tim Cook uyardı: ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı Apple'ı kötü etkileyecek

Apple CEO'su Tim Cook, ticaret savaşının Samsung ile rekabetlerini kötü etkileyeceği konusunda Donald Trump'ı uyardı.
Tim Cook uyardı: ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı Apple'ı kötü etkileyecek

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı hız kesmeden devam ediyor. Pek çok teknoloji firmasını etkileyen bu savaşın en çok etkilediği firmalar arasında ise Apple yer alıyor. Bu konudaki şikayetlerini dile getirmek için ABD başkanı Donald Trump ile bir araya gelen Apple CEO'su Tim Cook, ticaret savaşının Samsung ile rekabetlerini kötü etkileyeceği konusunda Donald Trump'ı uyardı.

ABD hükümeti 1 Eylül tarihinden itibaren ticaret savaşı ile ilgili yeni vergiler uygulamaya başlayacak. Söz konusu kararlar üretiminin büyük bir kısmını Çin'de gerçekleştiren Apple'a oldukça zarar verecek gibi görünüyor. Alınan kararlar nedeniyle Apple'ın büyük bir zarar göreceğini dile getiren Cook, Samsung ile rekabette geride kalacaklarını Donald Trump'a iletti.

Hatırlatmak gerekirse Samsung, Apple'dan farklı olarak üretim için Çin yerine Vietnam, Endonezya ve Hindistan ülkelerini tercih ediyor. Tüketici elektroniği de dahil olmak üzere 300 milyar dolar değerinde Çin malına ilişkin olarak uygulanacak olan vergilerin iki aşamalı olarak uygulanacağını da ekleyelim. Planın ilk aşaması 1 Eylül tarihinde, ikinci aşaması ise 15 Aralık tarihinde uygulanacak.

Uygulanacak olan veriler Apple'ın iPhone, Mac, Apple Watch, HomePod ve Airpods modellerini etkileyecek. 1 Eylül itibariyle alınmaya başlayacak olan vergiler nedeniyle Apple'ın fiyat artışına gidebileceği de konuşuluyor. Tim Cook'un oldukça başarılı bir şekilde argümanını savunduğunu dile getiren Trump, konuyu düşündüğünü de dile getirdi. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.