Web siteniz için pratik olarak QR kod oluşturmanıza yardımcı olan platform: QRzebra

QRzebra adlı uygulama da özellikle tasarım alanında, QR kodların daha işlevsel ve şık görünmelerine yardımcı oluyor.
Web siteniz için pratik olarak QR kod oluşturmanıza yardımcı olan platform: QRzebra

Uzun yazılar ve sayfalar süren açıklamalar, teknolojinin de hayatımızda daha fazla yer edinmesiyle tarih olma yolunda ilerliyor. Bundan en çok etkilenenlerden biri ise hiç şüphesiz posterlerde, el ilanlarında fazla yer kaplayan linkler. Günümüzde akıllı telefonların kolay ulaşılabilir olması ve hemen hemen her telefonun QR kodları okumaya elverişli olması, bahsettiğimiz linklerin birer birer QR kodlara dönüşmesine neden oluyor. Artık web siteniz reklamı için bir duvara sticker yapıştırdığınızda, kişinin onun ne olduğunu anlaması için sadece telefonunu çıkarıp kodu okutması yeterli oluyor.

Dinamik QR kodları oluşturmak mümkün

QR kod oluşturmak temelde oldukça basit bir işlem olsa da bu kodların güzel görünmesi, hatta hareketli olması da son dönemin popülerleri arasında yer alıyor. QRzebra adlı uygulama da özellikle tasarım alanında, QR kodların daha işlevsel ve şık görünmelerine yardımcı oluyor. Ancak QRzebra'nın sadece tasarım odaklı olmadığını da belirtelim. Zira platformu kullanarak dilerseniz çoklu URL içeren QR kodları dahi oluşturabiliyorsunuz.

Çoklu QR kodlarını bilmeyenler için minik bir hatırlatma yapalım. Kullanıcının konumunu ve giriş yaptığı zamanı kullanarak kodun birden fazla linke yönlendirilmesi sağlanabiliyor. QR kod oluşturulmuş olsa bile daha sonradan yeni lokasyonlar eklenebiliyor ve bu daha da artırılabiliyor. Bu kırılımlar ile markaların farklı kampanyalar yapmaları da sağlanmış oluyor. Kısacası çoklu URL içeren QR kodlar bir pazarlama aracı olarak kullanabiliyor.

QRzebra'yı kullanmak ise oldukça kolay. Platformun ana sayfasını açıp QR kodunu oluşturmak istediğiniz web sitesinin linkini yapıştırıyorsunuz. Daha sonra karşınıza otomatik olarak bir tasarım çıkıyor. İster statik, isterseniz de dinamik olarak QR kodunuzu oluşturabiliyor, rengini ve şeklini değiştirebiliyorsunuz.

Hatta QR kodun içine logo bile ekleyebiliyorsunuz. Bizim Webrazzi için 1 dakikalık bir sürede oluşturduğumuz QR koda göz atabilirsiniz. Logoyu indirmek içinse bir sonraki aşamada gelen ücretsiz kısmından e-posta adresinizle kayıt gerçekleştirmeniz gerekiyor. Akabinde otomatik olarak kodu indirmiş oluyorsunuz. 

Aylık 7 dolardan 36 dolara uzanan üyelik planları

QRzebra'nın ücretsiz özellikleri sınırlı olsa da Premium, Advanced ve Regular olan ücretli üyeliklerinin daha işlevsel olduğunu belirtelim. Zira premium üye olduğunuz zaman aylık 600 QR kod oluşturmanıza izin veriliyor. Ancak ücretsiz kullanımda her e-posta adresi için tek QR kod indirme şansınız oluyor. Ücretli üyeliklerin aylık 7 dolardan 36 dolara kadar çıktığını da belirtelim. Girişimin alameti farikası olan öoklu URL kullanımlarının ve ekstra özelliklerin ücretsiz kullanımda mevcut değil.

Platforma buradan göz atabilirsiniz.

https://youtu.be/2O1xTQ5Fm80

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.