500 Istanbul, siber güvenliğe odaklanan Kondukto'ya yatırım yaptı

500 Istanbul, siber güvenliğe odaklanan bir girişim olan Kondukto'ya yatırım yaptığını duyurdu.
500 Istanbul, siber güvenliğe odaklanan Kondukto'ya yatırım yaptı

Daha önce yaptığı Movielala ve Paraşüt çıkışlarından sonra, 500 Istanbul'un 3. çıkışının Bulgaristan merkezli Cloudpipes’ın Quickbase’e satışı ile gerçekleştiğini sizlere gün içinde aktarmıştık. Kısa süre yeni bir haber ile karşımıza çıkan 500 Istanbul, siber güvenliğe odaklanan bir girişim olan Kondukto'ya yatırım yaptığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre 500 Istanbul, Kondukto'ya 220 bin dolarlık bir yatırım yaptı. Söz konusu yatırımın Kondukto'nun aldığı ilk yatırım olduğunu da ekleyelim. Siber güvenliğin uygulama güvenliği tarafında bir ürün geliştiren Kondukto, Cenk Kalpakoğlu ve Can Taylan Bilgin tarafından kuruldu. Uzun süredir siber güvenlik ve güvenli yazılım geliştirme süreçleri danışmanlığı veren Endpoint bünyesinden ayrılarak kurulan Kondukto, uygulama güvenliği tarafında bir ihtiyaç olduğunu görerek bu konu özelinde bir ürün geliştirdi.

Yazılım geliştirme süreçlerinde uygulama güvenliği mühendislerinin işlerini otomatize eden, bulguların bulunmasından çözümüne kadar olan bütün süreci yöneten bir platform olan Kondukto, dünyada Application Security Testing Orchestration (ASTO) adıyla anılan bir alanda hizmet sunuyor.

Oldukça yeni bir alan olan Application Security Testing Orchestration'ın (ASTO) henüz olgunlaşma sürecinde olan bir alan olduğunu da ekleyelim. Kondukto'nun kendini aynı zamanda bir DevSecOps aracı olarak da gördüğünü de belirtelim. Müşterilerinin dijital bir uygulama güvenliği mühendisi oluşturmalarına yardımcı olan Kondukto, yazılım geliştiricilere yardımcı olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.