500 Istanbul’un 3. Çıkışı: Cloudpipes

Daha önce yaptığı  Movielala ve Paraşüt çıkışlarından sonra, 500 Istanbul'un 3. çıkışı Bulgaristan merkezli Cloudpipes’ın Quickbase’e satışı ile gerçekleşti.
500 Istanbul’un 3. Çıkışı: Cloudpipes

Daha önce meydana gelen  Movielala ve Paraşüt’ten çıkışlarından sonra, 500 Istanbul'un 3. çıkışı ise Bulgaristan merkezli Cloudpipes’ın Quickbase’e satışı ile gerçekleşti. Boris Raicheff, Marco Starace ve Spartak Kabakchiev'in kurucu olduğu Cloudpipes, bulut tabanlı bir uygulama entegrasyon servisi ve özellikle kod gerektirmeyen (drag and drop) yapısı ile öne çıkıyor.

Esnek platformu ve kolay kullanımı ile farklılaşan şirket, 2018 yılının sonunda 500 Istanbul’un önderliğinde son yatırımını tamamladı. Bu yatırım turuna Bulgaristan merkezli Launchhub ve Brightcap de katıldı. 

Gelelim Cloudpipes'ı satın alan Quick Base'e: Vista Equity Partners tarafından fonlanan bir kurumsal uygulama geliştirme platformu. Kurumların kendi ihtiyaçlarına göre yazılımları geliştirmesini sağlayan Boston merkezli şirket, Swisscom, Sodexo ve P&G gibi büyük şirketler ile çalışıyor.

Kodsuz yazılım, entegrasyon altyapısı ve iş akışı otomasyonu özellikleri ile bu satın alma Quick Base için de büyük önem taşıyor. Cloudpipes’ın 150’den fazla SaaS uygulaması ile tam entegre çalışabilmesi, hibrid (cloud ve on-prem) altyapısı ve kolay kullanımı (drag and drop) Quick Base’in yeni jenerasyon kurumsal çözümler üretme vizyonu ile de örtüşüyor. 

İş otomasyonu ve iş akış yönetimi etrafındaki dikey ve yatay çözümlerde hızlı büyüme ve satın alımların süreceğini ve rekabetin kızışacağını düşünüyorum. Kurumsal yazılım odaklı irili ufaklı tüm firmalar gerek yeni ürünler ile gerek ürünlerinin entegrasyon kapasitelerini geliştirerek bu alana kayma eğiliminde. 

500 Istanbul, kuruluşundan beri global odağı olan şirketleri hedefliyor ve  portföyünün büyük bir kısmını b2b yazılım firmalar oluşturuyor. Cloudpipes örneğinde olduğu gibi farklı ülkelerde satış-pazarlama ofisleri kurarak, hızlı gelişen b2b sektörlerde lider oyunculardan olmayı hedefleyen diğer girişimler için de aynı başarıyı duyarız umarım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.