Nike, tüketicilerin isteklerini tahmin edebilen yapay zeka girişimi Celect'i satın aldı

Nike, tahmine dayalı analitik güçlerini artırmasına yardımcı olması için Boston merkezli yapay zeka girişimi Celect'i satın aldı.
Nike, tüketicilerin isteklerini tahmin edebilen yapay zeka girişimi Celect'i satın aldı

Ünlü spor giyimi ve ayakkabı markası Nike'ın piyasa değeri 100 milyar doları aştı. Ancak şirket hala müşterilerin isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için ürünleri nasıl tedarik edeceği ve stoklayacağı gibi konularda kendini geliştirmek istiyor. Bu sebepleri göz önünde tutan Nike, tahmine dayalı analitik güçlerini artırmasına yardımcı olması için Boston merkezli yapay zeka girişimi Celect'i satın aldı.

Birçok Boston merkezli girişim gibi Celect'in de MIT çıkışlı olduğunu belirtelim ve şirketin iki kurucu ortağının da profesör olduğunun altını çizelim. Girişim, bir grup yapılandırılmış ve yapılandırılmamış perakende veri ile beslendikten sonra veri içgörüleri sağlamaya odaklanıyor. Bu öngörüler, şirketlerin envanterlerini düzenlemelerine, ayrıca maliyet/fayda analizini görmelerine yardımcı oluyor. 

Nike'ın Celect'i satın alması, spor giyim devinin mobil uygulaması ve web sitesi de dahil olmak üzere çeşitli dağıtım kanalları arasında DTC satışlarını artırmak istediğinin son işareti diyebiliriz. Celect'in teknolojisi, müşterilerin ilgilendikleri şeyi bulabilmelerini ve satın almalarını sağlamak amacıyla, envanterini kanallar arasında hiper-yerelleştirilmiş talep tahminleriyle optimize ederek Nike'nin bu stratejiyi artırmasına yardımcı olabilir. Bu satın alma, Nike'ın kişiselleştirilmiş deneyimler sunma ihtiyacını tanıdığını ve bu ihtiyaca odaklandığını gösteriyor.

2002'de sörf giyimi markası Hurley'i ve 2003'te Converse'i satın alan Nike'ın yeni satın almalarında dijital odağı bulunuyor. 2016 yılında şirket, SNKRS mobil uygulamasını geliştirmeye yardımcı olan dijital tasarım stüdyosu Virgin Mega'yı, 2018 yılında ise dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla tüketici veri analizi şirketi Zodiac'ı satın almıştı. Nike, bir ay sonra ise yapay zeka yeteneklerini güçlendirmek için Invertex'i satın aldı. Şirket, müşterilerin doğru ayakkabı bedenlerini bulmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Nike Fit mobil uygulaması için Invertex'in teknolojisini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.