Yapay zekaya odaklanan Scale AI, 1 milyar dolar değerleme barajını aştı

Makine öğrenimi teknolojisinin insanlar ve algoritmalar arasındaki yakın bağına odaklanan bir yapay zeka girişimi olan Scale AI, C serisi yatırım turunu kapattığını duyurdu.
Yapay zekaya odaklanan Scale AI, 1 milyar dolar değerleme barajını aştı

Dün haber keşfetme uygulaması SmartNews'un 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn olduğunu sizlere aktarmıştık. Bugün ise başka bir yatırım ve unicorn haberi ile karşınızdayız. Makine öğrenimi teknolojisinin insanlar ve algoritmalar arasındaki yakın bağına odaklanan bir yapay zeka girişimi olan Scale AI, C serisi yatırım turunu kapattığını duyurdu.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Founders Fund liderliğinde 100 milyon dolar yatırım alan Scale AI, değerlemesini 1 milyar doların üzerinde çıkararak unicorn olmayı da başardı. Founders Fund liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Accel, Coatue Management, Index Ventures, Spark Capital, Thrive Capital, Instagram kurucuları Kevin Systrom, Mike Krieger ve Quora CEO'su Adam d’Angelo katıldı.

30 bin kontratlı çalışana sahip

Scale AI girişimini oldukça ilginç kılan bir diğer detay ise 22 yaşında bir CEO'ya sahip olması. Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Scale AI, 22 yaşındaki Alexandr Wang tarafından yönetiliyor. Wang tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim 100 kişilik bir ekibe sahip.

Söz konusu 100 kişilik tam zamanlı çalışan ekibin haricinde 30 bin kontratlı çalışana da sahip olan Scale AI'ın müşterileri arasında Alphabet'in Waymo birimi, General Motors'un Cruise'u, Toyota Research Institute, OpenAI, Airbnb, Lyft ve Uber gibi önemli firmalar yer alıyor.

İlk etapta otonom sürüş teknolojileri üzerine çalışan firmalarla iş birlikleri kuran Scale AI, şu an sahip olduğu teknolojiyi yapay zeka konusunda hizmet veren tüm firmalara satmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.