Mobil eğitim girişimi Kunduz, 1 milyon dolar ARR'e ulaştı

Türkiye'deki eğitim ağında ülke çağında 15 bin aktif eğitmene sahip olan Kunduz, bugüne kadar toplamda 8 milyon sorunun yanıtlanmasına aracılık etti.
Mobil eğitim girişimi Kunduz, 1 milyon dolar ARR'e ulaştı

Webrazzi Summit 2017 kapsamında düzenlediğimiz girişim yarışmamız Webrazzi Arena'yı 3. olarak tamamlayan mobil eğitim girişimi Kunduz, Başar Başaran, Melih Şener ve Barış Bilgiç tarafından kuruldu. YKS, LGS, KPSS ve ALES gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler için oldukça başarılı bir alternatif olan Kunduz, öğrencilerin çözemedikleri soruları çözmelerine yardımcı oluyor.

Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan Kunduz'u kullanmak için tek yapmanız gereken çözemediğiniz sorunun fotoğrafını çekerek uygulama aracılığı ile Kunduz'a göndermek. Sonrasında soruyu çözen Kunduz, ayrıntılı çözümü kullanıcısına gönderiyor.

Öğrenmeyi 10 kat kolaylaştırırken sınava hazırlık maliyetlerini 10 kat azaltmayı hedefleyen Kunduz, 2018 yılının yaz aylarında Y Combinator’a da katıldı. Social Capital ve First Round Capital’a ait Dorm Room Fund'dan 2 milyon dolar tohum yatırımı da alan girişim, Türkiye'nin ardından sınava hazırlığın ve eğitim harcamalarının çok yüksek olduğu Hindistan'da da bir ofis açtı.

Eylül ayı ile birlikte ana merkezini ABD'ye taşıyacak olan Kunduz, Hindistan'da geçtiğimiz haftalarda hizmet vermeye başladı. Türkiye'deki eğitim ağında ülke çağında 15 bin aktif eğitmene sahip olan Kunduz, bugüne kadar toplamda 8 milyon sorunun yanıtlanmasına aracılık etti. Kunduz'un son 1 yılda 1 milyon doların üzerinde gelir elde etme oranına (Annual run rate) ulaştığını da ekleyelim.

Kunduz'un önümüzdeki aylarda yeni bir yatırım turuna hazırlandığı da ekleyelim. Yatırım ile ilgili haberleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Dilerseniz Kunduz'un mobil uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.