Tüketicilerin sektör değiştirme alışkanlığı, açık bankacılığı nasıl etkiyecek?

Açık bankacılık, ülkemizde henüz gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kendine sağlam bir yer edinememiş olsa da globalde klasik, fiziksel bankalara rakip olmaya başladı.
Tüketicilerin sektör değiştirme alışkanlığı, açık bankacılığı nasıl etkiyecek?

Açık bankacılık, ülkemizde henüz diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kendine sağlam bir yer edinememiş olsa da globalde klasik, fiziksel bankalara rakip olmaya başladı. Özellikle bankalar ve üçüncü partiler arasında sağlanan rekabetin artacağı bu yeni ekosistemde klasik rollerin değişeceği öngörülüyor. Rekabetin müşterinin yararına olacağı yeni durumda da fintech’lere ve bankalara yeni ürün ve hizmetler geliştirme yönüyle ciddi anlamda büyük bir alan ve fırsat sunuluyor. 

Açık bankacılık konusunda artan rekabet ise bankaları ortaklıklara itebiliyor. Örneğin; Singapur’da DBS 2017 senesinde yaklaşık 155 servislik bir API ağı geliştirdiğini duyurdu. DBS’e benzer yapılandırmalar çoğaldığında ise tüketicilerin şirket değiştirmeleri de artıyor ve bankalarda kar, müşteri ve pazar payı kaybına neden oluyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.