Globalde ve Türkiye'de Regtech yatırım miktarları ve adedi

Regtech yatırımları ise 2014 senesinden beri hızla devam ediyor. Birleşme ve satın almalarla birlikte pazarın daha da hareketleneceği ise çok açık.

Son dönemlerde yapılan yasal düzenlemeler Regtech’ler, yani yasal düzenleme şirketleri için alan açıyor. Geçtiğimiz senelerde globalde GDPR ve para aklama konularında birçok çalışma yapıldı. Türkiye’de her sektör için denetleme kuruluşları bulunuyor, özellikle de son dönemde kişisel bilgilerin korunmasından başlayan pek çok düzenleme yapılmaya başlandı.

Yasa ve yönetmeliklerle uyumlu olmanın maliyet tarafında da oldukça ciddi bir yatırım gerektirdiğini belirtelim. Bankaların senede yaklaşık 270 milyon doları regülasyon ve uyum süreçlerine harcadıkları, iş gücünün de %15’inin bu işler için çalıştıkları belirtiliyor. Ayrıca regülatif değişiklikler için IT geliştirmelerine harcanan maliyetlerin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.