SoftBank, Apple ve Microsoft'un da dahil olduğu 108 milyar dolarlık Vision Fund 2 ile geliyor

Vision Fund 2 adına sahip olacak olan yeni yatırım fonu, 108 milyar dolarlık olacak. Softbank tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, Foxconn, Microsoft, ve Kazakistan yatırım fonu, 108 milyar dolarlık Vision Fund 2 fonuna katılacak.
SoftBank, Apple ve Microsoft'un da dahil olduğu 108 milyar dolarlık Vision Fund 2 ile geliyor

En son geçtiğimiz Haziran ayında 200 milyon dolarlık Fungible yatırımı ile karşımıza çıkan SoftBank, yeni yatırım fonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz dönemlerde 100 milyar dolarlık Vision Fund yatırım fonu ile devasa bir fon kuran SoftBank, daha büyük bir fon kurmaya hazırlanıyor.

Vision Fund 2 adına sahip olacak olan yeni yatırım fonu, 108 milyar dolarlık olacak. Softbank tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, Foxconn, Microsoft, ve Kazakistan yatırım fonu, 108 milyar dolarlık Vision Fund 2 fonuna katılacak. Paylaşılan bilgilere göre Softbank, Vision Fund 2 yatırım fonuna 38 milyar dolar aktaracak.

Yapay zeka girişimlerine yatırım yapacak

SoftBank kurucusu milyarder Masayoshi Son, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı bir açıklamada yapay zeka konusunda öncülük eden firmalara yatırım yapmak istediğini duyurmuştu. 108 milyar dolarlık Vision Fund 2 yatırım fonu yapay zeka teknolojilerine odaklanan girişimlere yatırım yapacak.

Softbank'ın 100 milyar dolarlık Vision Fund yatırım fonu 2017 yılında karşımıza çıkmıştı. Fonunun yaklaşık 50 milyar dolarlık kısmı ise Suudi Arabistan hükümetinden gelmişti. Vision Fund ile oldukça büyük yatırımlar yapan Softbank'ın yatırımları arasında WeWork, Slack ve Uber gibi önemli yatırımlar da bulunuyor. 

Masayoshi Son ve Suudi Arabistan hükümetinin arasının açıldığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıl gazeteci Jamal Khashoggi'nin öldürülmesi, Suudi Arabistan hükümeti ile ilişkilendirilmişti. Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Masayoshi Son, Jamal Khashoggi'nin öldürülmesi ile ilgili gerçek ortaya çıkana kadar Softbank'ın Suudi Arabistan'dan para kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Suudi Arabistan'ın Vision Fund 2 yatırımın fonuna katılıp katılmayacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.