Elon Musk'ın altyapı şirketi Boring Company, 120 milyon dolar yatırım aldı

Elon Musk'in belli başlı şehirleri Hyperloop tünelleriyle birbirine bağlama planı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bloomberg, Boring Company'nin bugün 120 milyon dolarlık hisse satışına izin verdiğini bildirdi.
Elon Musk'ın altyapı şirketi Boring Company, 120 milyon dolar yatırım aldı

Elon Musk'in belli başlı şehirleri Hyperloop tünelleriyle birbirine bağlama planı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bloomberg, Boring Company'nin bugün 120 milyon dolarlık hisse satışına izin verdiğini bildirdi. Bunun, Elon Musk'ın altyapı şirketi için yapılan ilk dış yatırım olduğunu da belirtelim. Yatırımcılar arasında Dubai'de bulunan Silikon Vadisi merkezli 8VC ve Vy Capital yer alıyor.

Tesla ve SpaceX gibi diğer Elon Musk şirketlerini destekleyen Future Ventures da yatırıma katkıda bulundu. Yeni yatırımla birlikte Boring Company'nin değerlemesi de 920 milyon dolara ulaştı. Dış yatırım, Boring Company'nin ilk müşterisi olan Las Vegas Conference Center'ı devralmasından birkaç ay sonra yapıldı. 48,6 milyon dolarlık kontrata göre Boring Company, Las Vegas Conference Center'da 200 dönümlük bir alanda hareket edecek bir tünel inşa edecek.

Bunların, son zamanlarda zorluklarla karşılaşan Musk'un tünel şirketi için umut verici gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz. Kasım ayında, Boring Company, Los Angeles'taki Sepulveda Boulevard altında ve 405 otoyolunda bir test tünel inşa etmeyi planlıyordu.

Yetkililer, Mayıs ayında piyasaya sürülen Baltimore-Washington DC Hyperloop için çevresel güvenlik kaygılarını dile getirdiler. Bu yılın başlarında da bölge mühendisleri, JFK Havalimanı'nı Manhattan'a bağlayan bir tünel için bir Boring Company planının uygulanabilir olduğunu düşünmediğini bildirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.