HBO'dan ayrılan Game of Thrones'un yaratıcılarının yeni adresi Netflix, Amazon veya Disney olacak

Game of Thrones dizisinin yaratıcıları David Benioff ve Dan Weiss, gelecek projeleri için HBO'dan ayrılmaya hazırlanıyor.
HBO'dan ayrılan Game of Thrones'un yaratıcılarının yeni adresi Netflix, Amazon veya Disney olacak

Tüm sezonlarıyla ciddi bir hayran kitlesine ulaşan ve rekorlar kıran Game of Thrones dizisinin yaratıcıları David Benioff ve Dan Weiss, gelecek projeleri için HBO'dan ayrılmaya hazırlanıyor. Basında dolaşan haberlere göre ikilinin bundan sonraki adresi Netflix, Amazon ya da yakın bir zamanda kullanıma açılacak olan Disney'in dijital platformu olacak. Ancak şu an durumun kesinlik kazanmadığını belirtelim.

Hollywood Reporter, geçtiğimiz haftalarda, ikilinin Amazon ile anlaşmaya çok yakın olduğunu, ancak Netflix'in çok cazip bir teklifle rekabetin içinde yerini aldığını belirtti. Disney'in ise ikiliye Fox televizyonlarında yayımlanacak bir film ve dizi projeleri ile yaklaştığını söyleyebiliriz. Zira Benioff ve Weiss'ın yeni Star Wars üçlemesi için Disney ile çalıştığını hatırlatalım. Bu da Disney olasılığını biraz daha güçlendiriyor gibi.

Kaynaklar, ikilinin 200 milyon dolarlık bir anlaşma arayışı içinde oldunu aktardı. Benioff ve Weiss, böylece 150 milyon dolara Amazon ile anlaşan Westworld dizisinin yaratıcıları Lisa Joy ve Jonah Nolan'ın yaptığı anlaşmayı geçmeyi planlıyor. İkilinin anlaşacakları yeni şirketten alacakları parayla kendi yapım şirketlerini kurmak istediği belirtiliyor.

Game of Thrones'un son sezonunun hayal kırıklığı yaratsa da Emmy ödül törenlerinde 32 dalda aday olarak rekor kırdığını ve ikilinin senaryosunu yazdığı yeni Star Wars üçlemesinin ilk filminin16 Aralık 2022'de vizyonda olacağını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.