Fungible, SoftBank Vision Fund'dan 200 milyon dolar yatırım aldı

Fungible, SoftBank Vision Fund'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
Fungible, SoftBank Vision Fund'dan 200 milyon dolar yatırım aldı

Veri merkezlerine, yeni teknolojiler tarafından üretilen daha büyük miktarlarda veriyle başa çıkmak için yardım etmek isteyen bir girişim olarak faaliyet gösteren Fungible, SoftBank Vision Fund'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Norwest Venture Partners ile halihazırda varolan diğer yatırımcılar da katıldı.

SoftBank Investment Advisers'ın Kıdemli Yönetici Ortağı Deep Nishar'ın yapılan yatırım sonrasında Fungible'ın yönetim kuruluna katılacağını da belirtelim.

2015 yılında kurulan ve ortalama 200 çalışanı bulunan Fungible, Crunchbase verilerine göre bugüne kadar 300 milyon dolara yakın yatırım aldı. Fungible'ın diğer yatırımcıları arasında Battery Ventures, Mayfield Fund, Redline Capital ve Walden Riverwood Ventures bulunuyor. Şirket, aldığı yeni yatırımı ürün geliştirmek, satış ve pazarlama sürecini hızlandırmak için kullanacağını açıkladı.

Şirketin kurucuları, CEO Pradeep Sindhu ve Bertrand Serlet, Fungible'ın veri işleme birimlerinin ne zaman müsait olacağı ve müşterilerin mevcut uygulamaları ya da tasarımları değiştirmeleri gerekmediği süreçle ilgili bu yılın sonlarına doğru gerekli bilgileri paylaşacaklarını açıkladı. Sindu ve Serlet, Fungible'ın hedefini, veri merkezlerini hesaplama merkezli bir modelden veri merkezli olana dönüştürmek olarak tanımlıyor. 

Şirketin kurucularından Bertrand Serlet'in daha önce CEO ve baş teknoloji sorumlusu olarak görev yaptığı ve şimdi baş bilim adamı olduğu Juniper Networks'ü kurduğunu, Fungible'dan önce bir depolama şirketi kurup bundan önce de Apple'da yazılım mühendisliği kıdemli başkan yardımcılığı yaptığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.