Sequoia Capital liderliğinde yatırım alan Bird, değerlemesini 2,5 milyar dolara çıkardı

Sequoia Capital liderliğinde önemli bir yatırım alan Bird, geçtiğimiz yıl 2 milyar dolar olan değerlemesini 2,5 milyar dolara çıkardı.
Sequoia Capital liderliğinde yatırım alan Bird, değerlemesini 2,5 milyar dolara çıkardı

2018 yılını Haziran ayında 2 milyar değerlemeye ulaşan popüler elektrikli Scooter paylaşım girişimi Bird'ün 2019 yılının ilk çeyreğinde ise 100 milyon dolar zarar ettiğini sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan haberlere göre ise Bird, yeni bir yatırım aldı.

TechCrunch'ın paylaştığı bilgilere göre Sequoia Capital liderliğinde önemli bir yatırım alan Bird, geçtiğimiz yıl 2 milyar dolar olan değerlemesini 2,5 milyar dolara çıkardı. Alınan yatırımın finansal detayları ile ilgili başka bir bilgi paylaşılmadığını belirtelim.

Geçtiğimiz haftalarda Bird'ün yatırım arayışında olduğunu belirten The Information, girişimin 200 - 300 milyon dolar yatırım aradığını ve alınacak olan yatırım ile birlikte değerlemenin 2,3 milyar dolara ulaşacağını paylaşmıştı. Bird ve Sequoia Capital'ın yatırım turu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Sequoia Capital, Bird'ün 300 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna da liderlik etmişti. Söz konusu yatırımın ardından Roelof Botha ise Bird yönetim kuruluna katılmıştı. Bird'ün geçtiğimiz yıl toplamda 418 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Geçtiğimiz Haziran ayında Scoot girişimini 25 milyon dolar karşılığında satın alan Bird, geleneksel bisikletler ve vespa tarzı motorlarla hizmet vermeye hazırlandığını da ekleyelim. Söz konusu yatırım ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.