Bird, Scoot'u satın aldığını doğruladı

Elektrikli scooter dendiğinde akla ilk gelen girişimlerden biri diyebileceğimiz Bird, San Francisco'da çalışma izni alan iki girişimden biri olan Scoot'u satın aldığını doğruladı.
Bird, Scoot'u satın aldığını doğruladı

Geçtiğimiz yılın ortalarında, San Francisco yönetimi elektrikli scooter'lar konusunda katı kuralları uygulamaya almış ve kimi girişimi bu şekilde engellemişti. Ancak yine geçtiğimiz ağustos ayında çıkan kararla birlikte iki elektrikli scooter girişiminin San Francisco'daki faaliyetlerine devam edebileceği bilgisi paylaşıldı. Bununla birlikte elektrikli scooter alanında ciddi bir yükseliş yaşandı. 

Elektrikli scooter dendiğinde akla ilk gelen girişimlerden biri diyebileceğimiz Bird, San Francisco'da çalışma izni alan iki girişimden biri olan Scoot'u satın aldığını doğruladı. Scoot tarafından yayınlanan basın bültenine göre satın alma "benzer düşünen iki şirketin stratejik bir kararı" olarak adlandırılıyor. Satın almadan sonra Scoot'un kendi ismiyle, Bird'e bağlı bir şirket olarak faaliyet göstereceğiniz söyleyebiliriz. Zira Bird'ün Scoot'u satın almasının arkasında yatan da aslında bu. Çünkü Bird, San Francisco gibi inovatif bir şehirde faaliyet gösteremediği için bunu yapabileceği bir alan arıyor ve akabinde Scoot'u satın almaya karar veriyor. Bununla birlikte Scoot'un sadece elektrikli scooter hizmeti sunmadığını, aynı zamanda vespa tarzı motorlarla da faaliyet gösteriyor. Bu da Bird için ürün çeşitliliği anlamına geliyor.

Tüm bunlara rağmen Scoot sürücüleri, artık Scoot'un scooter'larını değil, Bird'ün scooter'larını kullanıyor. Bu da "San Fransisco gelecekte Scoot'u yasaklayabilir mi ya da Scoot tamamen marka değerini kaybedebilir mi?" gibi olası başka soruları beraberinde getiriyor. Ancak anlaşılan cevaplar için ilerleyen dönemleri beklememiz gerekiyor.

Satın almadan önce değerlemesi 71 milyon dolar olarak açıklanan Scoot, WSJ'a göre nakit ve hisse senedi birleşiminde yaklaşık 25 milyon dolar karşılığında satın alındı. Ancak bu konuda iki taraf da herhangi bir bilgi paylaşmadı. Bird'ün kurucusu ve CEO'su Travis VanderZanden ise Scoot ekibi ile birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.