Yapay zeka destekli grup chat uygulaması: Capture

Yapay zeka desteği sayesinde insanların sosyal medya kullanımını değiştirmeyi hedefleyen Capture, platforma yüklenen fotoğrafları otomatik olarak tanıyarak çeşitli sohbet kanalları oluşturuyor.
Yapay zeka destekli grup chat uygulaması: Capture

Yaklaşık 3 yıl önce Alexey Moiseenkov, Oleg Poyaganov, Ilya Frolov ve Andrey Usoltsev tarafından geliştirilen Prisma isimli bir fotoğraf düzenleme uygulaması hayatımıza girdi. Kısa süre içinde büyük bir başarı yakalayan Prisma, 70 milyonu aşkın defa indirildi ve 70 ülkede en çok kullanılan uygulamalardan biri olmayı başardı. 

Prisma uygulamasının çatı şirketi olan Prisma Labs'ın kurucularından olan Alexey Moiseenkov ve Aram Hardy yeni bir uygulama ile karşımıza çıktı. Capture Technologies'i kurmak için Prisma Labs'ten ayrılan ikili ilk uygulamaları olan Capture'u kullanıma sundu.

Yapay zeka odaklı bir girişim olan Capture Technologies, General Catalyst, Social Capital ve Mail.Ru Group'tan toplamda 1 milyon dolar tohum yatırımı da almıştı. Şu an için sadece iOS platformunda olan Capture uygulaması, önümüzdeki aylarda Android platformu için kullanıma da sunulacak.

Yapay zeka desteği sayesinde insanların sosyal medya kullanımını değiştirmeyi hedefleyen Capture, platforma yüklenen fotoğrafları otomatik olarak tanıyarak çeşitli sohbet kanalları oluşturuyor. Kullanıcılar ise bu sayede ilgi duydukları alan ile ilgili bir sohbet kanallarına gidip gerçek zamanlı olarak sohbet edebiliyorlar.

Örneğin platforma bir futbol stadı ile ilgili bir fotoğraf yüklerseniz konu ile ilgili olarak futbol veya futbol takımları ile ilgili önerilerle karşılaşıyorsunuz. Uygulamanın Spotify ve Apple Music ile entegre bir şekilde çalıştığını da ekleyelim. Bu entegrasyonlar sayesinde sohbet kanallarının içinde şarkılar, albümler veya sanatçılar yer alabiliyor.

Özellikle aynı konuya ilgi duyduğunuz insanlar ile iletişime geçebilmenize olanak sağlayacak olan Capture, fotoğraflar sayesinde benzer konulara ilgi duyan insanları bir araya getirmeyi hedefliyor. Capture platformu içinde özel mesaj gönderilemediğini de ekleyelim.

Sohbet kanallarının yanı sıra sahip olduğu Selfie Chat modu ile insanları rastgele eşleştiren uygulama kullanıcıların haberler, popüler konserler, yeni albümler ve diğer popüler konularda sohbet etmelerini amaçlıyor. Kullanıcıların keşif sekmesinden diledikleri kategori ile ilgili sohbet kanallarına katılabileceklerini de belirtelim. Dilerseniz Capture uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.