Apple, kendi drama dizisi See için bölüm başına 15 milyon dolar harcadı

Apple TV+'ın orijinal içeriklerinden biri olan See adlı drama dizisi için de bölüm başına 15 milyon dolar harcandığı konuşuluyor.
Apple, kendi drama dizisi See için bölüm başına 15 milyon dolar harcadı

Geçtiğimiz Mart ayının sonlarında düzenlenen Apple özel etkinliğinde Apple TV'nin yeni özellikleri ve TV+ tanıtılmış ve özellikle Netflix rakibi TV+ ürünü oldukça ilgi çekmişti. Apple TV+'ın önümüzdeki aylarda kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Daha önce Apple TV+'ta hangi tür içeriklerin olabileceğini sizlerle paylaşmıştık. Apple'ın orijinal programlama için 1 milyar dolardan fazla harcama yaptığı biliniyor. Servis henüz açıklamamış olsa da film kazanımları, hak anlaşmaları ve yeni TV dizileri için verilen siparişler, ilk çıkışlarından aylar önce bildiriliyor. Apple TV+'ın orijinal içeriklerinden biri olan See adlı drama dizisi için de bölüm başına 15 milyon dolar harcandığı konuşuluyor.

The Wall Street Journal'ın yayınladığı rapora göre Amazon ve Netflix gibi dijital yayıncılık platformlarının son yıllarda orijinal içerikleri için bütçelerini önemli ölçüde artırdığını söylemek mümkün. Piyasadaki rekabetin artması da bütçelerin artmasında ve içeriklerin daha kaliteli hale getirilmesindeki en büyük etken diyebiliriz. Örneğin; Netflix başlangıçta House of Cards'ın bir bölümü için 4,5 milyon dolar harcarken, şimdi birçok dijital yayıncılık şirketi orijinal içerikleri için bölüm başına 8 milyon ila 15 milyon dolar arasında bir para harcıyorlar.

Raporda özellikle, Apple'ın Apple TV+'a özel hazırladığı See adlı drama dizisi için bölüm başına 15 milyon dolar harcaması dikkat çekiyor. Bir virüsün insan ırkını yok etmesi, kalanların da bu virüsten dolayı kör olmasının anlatıldığı dizinin başrollerinde karşımıza, Game of Thrones ve Aquaman'den tanıdığımız Jason Momoa ile Desperate Housewives ve 12 Years Slave'den tanıdığımız Alfre Woodard çıkıyor.

Her ne kadar Apple'ın orijinal içeriği ve TV şovları için başlangıçta yaklaşık 1 milyar dolarlık bir bütçesi olduğu bildirilmiş olsa da bu miktarın net olmadığını da belirtelim. Zira Geçen yıl yayınlanan bir raporda, Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon'un Apple TV'deki The Morning Show adlı dramaları için büyük kazançlar sağladıkları ortaya çıkmıştı. Her birinin diziden 1.25 milyon dolar kazandığı söyleniyor. Bu da Apple'ın söylenenden de büyük bütçeleri olduğunu kanıtlıyor diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.