Turkcell, iş başvurularında dijital imza dönemi başlatıyor

Artık Turkcell’e yapılan iş başvurularında kağıt kullanılmayacak ve tüm evraklar dijital ortamda hazırlanacak.
Turkcell, iş başvurularında dijital imza dönemi başlatıyor

Turkcell, insan kaynakları odağında dijital dönüşüme katkıda bulunacak yeni bir adım attığını açıkladı. Bundan sonra Turkcell çalışanı olmak için başvuran adayların iş teklif formu, işe giriş sözleşmesi gibi yasal evraklar dijital ortamda hazırlanacak.

Adayların iş teklif formundan işe giriş sözleşmesine, yıllık izinden aile durum bildirimine kadar tüm yasal evrakları dijital imzaya uygun olarak oluşturulacak ve fotoğraflı şekilde dijital ortamda tutulacak.

Yalnızca şirket çıkarları için değil, ülke ve insan odaklı planlamalar yaptıklarını belirten Turkcell İnsan Kaynakları Direktörü Hasan Kaya, dijital dönüşümle birlikte doğal kaynakları koruyan bir yapıya da büründüklerini ifade etti. Hasan Kaya açıklamasında şu ifadeler dikkat çekiyor: "Geliştirdiğimiz projede başvuruları kabul edilemeyen adaylarımıza, kişisel gelişimlerine katkı sunmak için geri bildirimlerde bulunacağız. Adaylara kendileri hakkında fikir vererek, kariyer yollarında rehberlik etmeyi hedefliyoruz.”

Bunun yanı sıra iş başvurusu olumsuz olarak sonuçlanan adayların sürece ilişkin geri bildiriminin de dijital olarak iletileceğini belirtelim. Bu yeni geri bildirim süreciyle birlikte adayların kişisel gelişimlerine katkı sunulması amaçlanıyor.

Bu noktada Turkcell İnsan Kaynakları ekibinin adayların işe alım süreçlerini kişisel gelişim eğitimine dönüştürecek yeni bir program başlattığını eklemekte fayda var. Bu program kapsamında mülakat sonrası yönetici görüşmesinden olumlu sonuç alamayan adaylar, sebebini gerekçeleriyle öğrenebilecek ve işe alım uzmanından geri bildirim talep edebilecek. Gerekçeli geri bildirimlerin her perşembe belirlenen saatlerde yapılacağını da ekleyelim. 

Turkcell İnsan Kaynakları işe alım ekibinden 12 kişiye bu konuda özel bir eğitim verilirken,  projenin uygulanmaya başladığı tarihten yıl sonuna kadar iş başvurusu yapan yaklaşık 250 adayın telefonla aranarak bire bir geri bildirim yapılması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.