Jeff Bezos boşanma tazminatı olarak MacKenzie Bezos'a 38 milyar dolar değerinde Amazon hissesi veriyor

Dava sonucunda Mackenzie Bezos, Amazon'un yüzde 4'ünü almaya hak kazandı.
Jeff Bezos boşanma tazminatı olarak MacKenzie Bezos'a 38 milyar dolar değerinde Amazon hissesi veriyor

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük e-ticaret şirketi olan Amazon'nun kurucusu Jeff Bezos'un, çiftin sahip olduğu Amazon hisselerinin yüzde 25'ini eski eşi MacKenzie Bezos'e devredeceğini duyurmuştuk. Boşanma süreci bir süredir devam eden Bezos çiftinin davası dün sonuçlandı.

Dava sonucunda Jeff Bezos'un eski eşi Mackenzie Bezos, Amazon'un yüzde 4'ünü almaya hak kazandı. Bu noktada  şirketin yüzde 4'ünün 19.7 milyon Amazon hissesine ve 38.3 milyar dolara denk geldiğini belirtmekte fayda var.   

Hatırlarsanız Mackenzie Bezos, Nisan ayında paylaştığı bir tweet ile şirketin yönetiminde söz sahibi olmayı sürdürmesi için oy bakımından imtiyazlı hisse senedini eski eşine bıraktığını açıklamıştı.

Dava sonucuyla birlikte Jeff Bezos artık şirkette yüzde 12’lik bir paya sahip ve 114,8 milyar dolar değerindeki bu payla hala dünyanın en zengin insanı konumunda.

Bu dava sonucunun ardından Mackenzie Bezos, milyarder Warren Buffet ve Bill Gates tarafından 2010’da kurulan Giving Pledge ismindeki yardım kuruluşuna servetinin yarısını bağışlayacağını ifade etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.