PayCore, MPTS Turkey'i satın aldı

Türkiye’de ve dünyada bankalara, finans kuruluşlarına, ödeme servis sağlayıcılarına, telekom operatörlerine 2001 yılından bu yana ödeme teknolojileri konusunda çözümler sunan PayCore, MPTS Turkey’i satın aldı.
PayCore, MPTS Turkey'i satın aldı

Cardtek'in mart ayında isim değişikliğine giderek yoluna PayCore olarak devam edeceği bilgisini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Türkiye’de ve dünyada bankalara, finans kuruluşlarına, ödeme servis sağlayıcılarına, telekom operatörlerine 2001 yılından bu yana ödeme teknolojileri konusunda çözümler sunan PayCore, şimdi de MPTS Turkey’i satın aldı.

MPTS Turkey, 2018 yılının Aralık ayında yapılan şirket satış sözleşmesinin ardından Rekabet Kurumu ve Merkez Bankası onaylarının tamamlanmasıyla 18 Haziran itibarı ile resmen PayCore bünyesine geçti. Geçmişte Provus markası ile 12 ülkede faaliyet gösteren MPTS Turkey yani Mastercard Payment Transaction Services Turkey Bilişim Hizmetleri A.Ş. artık faaliyetlerine PayCore Holding çatısı altında PayCore markasıyla devam edecek. Zira MPTS Turkey'in web sitesine girmek istediğinizde sitenin PayCore'a yönlendiğini göreceksiniz.

Bu satın alma ile mevcut processing işini büyüten ve güçlendiren PayCore'un processing sektöründe önemli bir noktaya geldiğini de söyleyebiliriz. Processing'in bankalar, devlet kurumları, telekom operatörleri ve perakendeciler gibi geniş kapsamlı bir müşteri tabanına POS yönetimi, kredi ve banka kartı yönetimi, ATM yönetimi, otomatik geçiş, ücret toplama, toplu taşıma kart entegrasyonu vb alanlarda verilen operasyonel hizmet için kullanılan bir finans sektörü terimi olduğunu da hatırlatalım.

Devir ile birlikte PayCore, mevcutta sahip olduğu Dış Hizmet Sağlayıcı Lisanslarına ek olarak Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistem İşleticisi faaliyet iznini kapsayan Merkez Bankası Takas ve Mutabakat Lisansına da sahip oldu.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.