San Francisco, 2020'de Juul ve diğer e-sigara satışlarını yasaklayacak

San Francisco yetkilileri, 2020'de FDA onayını almayan e-sigaraların satışının ve dağıtımının yasaklanacağını açıkladı.
San Francisco, 2020'de Juul ve diğer e-sigara satışlarını yasaklayacak

San Francisco yetkilileri, 2020'de FDA onayını almayan e-sigaraların satışının ve dağıtımının yasaklanacağını açıkladı. Yasa, 2020'nin başlarında yürürlüğe girdiğinde, yeni San Francisco yönetmeliği kentteki tütün dükkanlarının FDA tarafından onaylanmamış e-sigara satmasını yasaklayacak. Yeni yasa ile ayrıca, San Francisco’daki herhangi bir kimseye FDA onayı gerektiren ancak almayan aromalı tütün ürünleri ve elektronik sigara satışı ve dağıtımı da yasaklanmış olacak.

Şu anda bu yönetmelik, esasen tüm e-sigaraların şehirdeki insanlara satılmasını veya gönderilmesini yasaklıyor. Zira FDA komisyon üyesi Ned Sharpless'ın söylediğine göre en bilinen e-sigara girişimlerin de Juul da dahil olmak üzere şu anda piyasada yetkili bir e-sigara girişimi bulunmuyor. San Francisco merkezli Juul dahil olmak üzere e-sigara şirketlerinin şu anda FDA onayına başvuruda bulunmak için 2022'ye kadar vakti var. Bu onayı alana kadar, şehirde satılamayacaklarını bir kere daha belirtelim.

Geçtiğimiz günlerde sizlere detaylı bir şekilde hikayesini aktardığımız Juul da bu karardan memnun değil. Şirket, e-sigaralara böyle bir yasağın gelmesini, ancak normal sigaraların sorunsuz bir şekilde satılıyor olmasını protesto ediyor. 

FDA, bir e-sigaranın pazarlamasını, içeriğini ve e-sigaraları onaylayıp onaylamama kararını verirken insanların davranışlarını nasıl değiştirebileceğini dikkate alacak. San Francisco'nun e-sigara satışını yasaklayan ilk ABD şehirlerinden biri olduğunu da belirtelim. 

Yasanın henüz San Francisco Belediye Başkanı London Breed tarafından imzalanmadığını belirtelim. Ancak Breed imzayı atarsa yasa 7 ay sonra yürürlüğe girecek.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.