200 milyon dolar değerlemeye ulaşan otonom sürüş girişimi kapanıyor

Axios tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Apple, Drive.ai'ı satın aldı. Satın almanın akabinde Drive.ai'ın kendi çalışmalarını durdurduğunu belirtelim.
200 milyon dolar değerlemeye ulaşan otonom sürüş girişimi kapanıyor

Apple'ın daha önce otonom sürüş girişimi Drive.ai'ı satın almaya hazırlandığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Buna göre Apple, satın alma kapsamında Drive.ai çalışanlarını şirkete dahil edecek ancak Drive.ai'ın fikri mülkiyet haklarını satın almayacaktı. Axios tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Apple, Drive.ai'ı çalışanları özelinde satın aldı. Satın almanın akabinde Drive.ai'ın kendi çalışmalarını durdurduğunu belirtelim.

Satın alma miktarı açıklanmasa da şirketin satın alma öncesinde 200 milyon dolar değerlemeye ulaştığını belirtelim. 2015 yılında kurulan Drive.ai, geçtiğimiz günlerde Kaliforniya İstihdam Dairesi Başkanlığı'na gönderilen WARN belgelerine göre Haziran sonunda 90 çalışanı kapatmayı ve işten çıkarmayı planladığını bildirmişti. Ancak bunun satın almanın kesinleşmesinden önce yapıldığını da hatırlatalım. Zira satın alma sonrası şirket kapanıyor olsa da Drive.ai'ın mevcut çalışanları Apple bünyesine katılıyor.

Drive.ai, direkt olarak otonom araçlar yapmak yerine, normal arabaları otonom araçlara dönüştürecek kitler yapıyordu. Apple'ın satın alması da şirketin otonom bir araç üretme konusundaki iddialarını kanıtlar nitelikte.

Crunchbase verilerine göre Drive.ai bugüne kadar, yatırımcıları arasında New Enterprise Associates ve Nvidia GPU Ventures'ın da bulunduğu 5 yatırım turunda toplam 77 milyon dolar yatırım aldı. 

Apple sözcülerinin satın almayla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.