Talebe dayalı fotoğrafçılık platformu Meero, 230 milyon dolar yatırım aldı

Meero'nun yeni aldığı 230 milyon dolar yatırım, miktar olarak gerçekten dikkat çekiyor ve şirketin bir yılda ne kadar yol katettiğini bizlere kanıtlıyor.
Talebe dayalı fotoğrafçılık platformu Meero, 230 milyon dolar yatırım aldı

Tüketici olarak herhangi bir ürün satın aldığımızda görsellik çoğu zaman işlevselliğin önüne geçebiliyor. Örneğin; Airbnb'den bir ev kiralarken yorumlardan önce evin fotoğraflarının ne kadar ilgi çekici olduğuna bakıyor ya da yemek sipariş uygulaması üzerinden yemek söylerken gördüğümüz fotoğrafların iştahımızı ne kadar açtığını kıstas alıyoruz. Fransız girişim Meero da işletmelerin iyi fotoğraflar çekmesine yardımcı olarak web ve mobil uygulamaların daha güzel görünmesini sağlamayı hedefliyor.

Şirketin geçtiğimiz yılın temmuz ayında 45 milyon dolar yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık. Ancak Meero'nun yeni aldığı 230 milyon dolar yatırım, miktar olarak gerçekten dikkat çekiyor ve şirketin bir yılda ne kadar yol katettiğini bizlere kanıtlıyor. Zira şunu da söyleyebiliriz; şirketin bu yatırımı aldığı C Serisi, Fransa'daki en büyük C Serisi yatırımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Meero'nun 230 milyon dolar topladığı turda başı Eurazeo, Prime Ventures ve Avenir Growth çekiyor. Yatırım turundaki diğer isimler ise Global Founders Capital, Aglaé Ventures, Alven, White Star Capital ve Idinvest olarak açıklanıyor.

Meero özünde, dünyanın her yerindeki fotoğrafçılar için kapsamlı bir pazar. Böylelikle şirketler freelance çalışan bir fotoğrafçı bulup 24 saatten daha kısa bir sürede fotoğraflarını geri alabiliyorlar. Temel olarak, normalde uzun süren profesyonel çekimler, Meero ile isteğe bağlı bir süreç haline geliyor. Meero, yasal süreçleri de kendisi üstleniyor ve evrak işleriyle kendisi uğraşıyor, bu da zamandan kazanılmasına yardımcı oluyor.

Şirket şu anda gayrimenkul, yemek, deneyim, perakende satış ve e-ticaret dahil olmak üzere birkaç önemli sektöre odaklanıyor. Meero'nun teknoloji ekibinde şu anda 80 kişi var ve şirket ekibini 300 kişiye çıkarmayı planlıyor. Meero, 100 ülkede 31 bin müşteriye hizmet veriyor. Platformda şu anda 58 bin fotoğrafçı bulunuyor ve 600 kişi doğrudan Meero için beş farklı ofiste çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.