Talep odaklı fotoğrafçılık uygulaması Meero, 45 milyon dolarlık yatırım aldı

Talep odaklı fotoğrafçılık uygulaması Meero, 45 milyon dolarlık yatırım aldı

Özellikle yurt dışında, Airbnb ve UberEats gibi uygulamalarda yer alan mekan ve yiyecek fotoğraflarının kaliteli olduğunu birçok kişi fark etmiştir. Ürün ve yerlerin iyi fotoğraflarını çekmeyi kolaylaştıran ve yapay zeka teknolojisi ile çalışan talebe dayalı fotoğraf uygulaması Meero da bu fotoğrafların karşımıza bu şekilde çıkmasını sağlayan girişimlerden biri.

Meero, Alven Capital ve Idinvest liderliğindeki yeni yatırım turunda 45 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Girişim sekiz ay önce de Global Founders Capital, Aglaé Ventures, Alven Capital ve White Star Capital'dan 15 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Kurucu ortak ve CEO Thomas Rebaud, sosyal platformlarda herkesin fotoğraflarının çok güzel olduğunu ve fakat sektördeki görsellerin bu açıdan eksik olduklarını düşündükleri için Meero'yu hayata geçirdiklerini anlattı. Meero'da süreç bir fotoğrafçı bulmakla başlıyor. Yüzlerce şehirde yüzlerce fotoğrafçıyla çalışmak yerine, Meero yüz ülkede bir fotoğrafçı bulmanızı sağlıyor. Herhangi bir sürprizden kaçınmak için fiyatlar, sözleşmeler ve süreçler ise girişimde standart olarak yer alıyor. Meero her işlemden kendisine de pay alıyor.

Çekimden sonra, fotoğrafçılar genellikle en iyi fotoğrafları seçip düzenlemek için saatler harcamak zorunda kalıyorlar. Bunun genel olarak çekimden daha uzun süren bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Meero ise yapay zeka destekli algoritmalar üzerinde çalıştığı için bu süreyi kısaltıyor. Meero'da fotoğraflar yüklendiği zaman hizmet otomatik olarak düzenlemeye başlıyor. Bu da süreci hızlandırarak, bir fotoğrafçının daha fazla proje üzerinde çalışabilmesine olanak sağlıyor.

Meero'nun şu anda 40 bin kullanıcısı bulunuyor ve platform üzerinden her 30 saniyede bir işlem gerçekleştiriliyor.

https://youtu.be/N2pwhkJzRow

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.