Microsoft Whiteboard'ın uygulaması, Windows 10, iOS ve web için geliyor

Microsoft Whiteboard'ın uygulaması, Windows 10, iOS ve web için geliyor

Beyin fırtınalarının en popüler sembolü olan beyaz tahta giderek dijitalleşmeye devam ediyor. Microsoft'un Whiteboard projesi bu dijitalleşmeye farklı bir boyut kazandırıyor çünkü Whiteboard kullanıcıları artık sınırsız sayıda kişiyle aynı anda, aynı tahtada çalışabiliyor ve çalışmalarını otomatik olarak kaydedebiliyor.

Microsoft Whiteboard'ın Windows 10 için hazırlanan uygulamasıyla artık dilediğiniz kadar kişiyle aynı anda bir tahtada çalışabileceksiniz. 7 aydır beta olarak kullanılan bu uygulama geçtiğimiz gün itibariyle tüm kullanıcılara açıldı. Bununla da kalmadı, Microsoft zaman belirtmese de iOS uygulaması ve Web uygulamasını da yayına koyma sözünü verdi.

Kullanıcı sınırı olmaması oldukça güzel fakat Microsoft garip bir şekilde bu sınırsız çalışma keyfine Web uygulaması ve iOS uygulamasından erişmek isteyenler için Office 365 iş veya okul hesabıyla giriş yapmayı zorunlu tutuyor.

Microsoft iOS uygulamasıyla berbar bir Android uygulamasından söz etmedi fakat Web sürümünün Android cihazlarda sorunsuz çalışacağını söyleyebiliriz. Bir çok Microsoft uygulamasının tarayıcılarla sorunu olduğunu biliyoruz fakat güzel haber Web uygulaması tüm popüler tarayıcıları da destekleyecek.

Microsoft'un Whiteboard projesi, geçtiğimiz yıl satın aldığı Intentional Software'e dayanıyor. Satın aldığı şirketin kurucusu Charles Simonyi ise eski bir Microsoft çalışanı. Charles Simonyi, 2002 yılında Microsoft'tan ayrılan bir geliştirici ve ayrılmadan önce Microsoft'un popüler uygulamaları olan Excel ve Word gibi projelerini geliştiren ekipte yer almış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.