iOS 13, aktif üyeliğiniz olan uygulamaları silerken sizi uyaracak

iOS 13'ün belli başlı yeni özelliklerinin yanında spesifik özelliklerinin de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını belirtelim. 
iOS 13, aktif üyeliğiniz olan uygulamaları silerken sizi uyaracak

Apple'ın 3-7 Haziran tarihleri arasında düzenlediği WWDC konferansında tanıtılan iOS 13'ü daha önce sizlere detaylı bir şekilde aktarmıştık

iOS 13'te yüz tanıma özelliği yüzde 30 daha hızlı çalışacak, uygulama güncellemelerinde data büyüklüğü yüzde 60 daha küçük olacak ve uygulama açılış hızı 2 kat daha hızlı olacak. Uzunca bir süredir beklediğimiz karanlık mod da iOS 13'ün en dikkate değer özellikleri arasında yer alıyor.

Apple, kullanıcıların iOS'ta kaydoldukları aboneliklerden daha fazla haberdar olmalarını sağlamak için daha önce birkaç adım atmıştı. Şimdi ise iOS 13 ile Apple, hala aktif bir aboneliği bulunan bir uygulamayı silmek istediğinde kullanıcıları uyaracak. Federico Viticci tarafından keşfedilen özelliğe göre iOS 13'te bir uygulamayı sildiğinizde, abonelik seçeneklerinizi açıklayan bir açılır pencere göreceksiniz. Apple, uygulamayı silseniz bile aboneliğinizin etkin kalacağını ve diğer cihazlarda da kullanılabileceğini belirtecek. Bildirim ayrıca, bu aboneliği iptal edebileceğiniz "Abonelikleri Yönet", orijinal ismiyle "Manage Subscriptions" arayüzüne hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlayacak.

Bu yılın başlarında, Apple, abonelik kayıt işleminde bir değişiklik yaptı ve bir kullanıcının yanlışlıkla bir abonelik taahhüdünde bulunmasını zorlaştırdı. Ayrıca, bu yıl Apple, uygulama faturalarına ilişkin belgelerini de değiştirerek, kullanıcıların fatura tutarlarını açıkça göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Apple'ın ikinci iOS 13 beta’sını piyasaya sürdüğünü de hatırlatalım. Ancak iOS 13, tüm Apple kullanıcıları için resmi olarak eylül sonu ya da ekim ayında kullanıma sunulacak. 

iOS 13'ün tüm detaylarına buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.