Yaptırım listelerini izleyen yerli servis: Sanction Scanner

2014 yılının sonunda Fatih Coşkun tarafından kurulan ve bankacılık alanında çeşitli ürünler sunan Codevist girişiminin bir çözümü olan Sanction Scanner, yaklaşık 6 ay içinde geliştirildi.
Yaptırım listelerini izleyen yerli servis: Sanction Scanner

13 ülkenin yaptırım listelerini izleyen, raporlayan ve anlaşılması kolay bildirimlerle verileri müşterilerine ulaştıran bir servis olan Sanction Scanner, web ekranları ve API üzerinden sorgulama imkanı da sağlıyor. 2014 yılının sonunda Fatih Coşkun tarafından kurulan ve bankacılık alanında çeşitli ürünler sunan Codevist girişiminin bir çözümü olan Sanction Scanner, yaklaşık 6 ay içinde geliştirildi.

Codevist tarafından geliştirilen bir para transferi hizmetinin bir parçası olarak hayatına başlayan Sanction Scanner, zaman içinde söz konusu hizmetten ayrılarak kendi başına bir servis haline geldi. Siyasi nüfuz sahibi kişileri (Politically Exposed Person) sorgulamanıza olanak veren Sanction Scanner, API desteği, web ekranları üzerinden sorgulama, çoklu kullanıcı oluşturma gibi özelliklere de sahip.

Kişi veya şirket bilgileri üzerinden sorgulama yapmanıza da olanak sunan Sanction Scanner, aynı zamanda Pasaport numarası ve Yerel kimlik numaraları ile de sorgulama yapmanızı da sağlıyor. Listelerini her daim güncel tutmayı vadeden Sanction Scanner uygulaması, üzerinde kendi kara listelerinizi ekranlar ve hazır API’ler vasıtasıyla oluşturmanıza ve yönetmenize de olanak sağlıyor.

Uygulama üzerinden arama sonuçlarınızı raporlar olarak almanıza imkan sağlayan Sanction Scanner, finansal kuruluşların olası Audit ve denetimlere kanıt sunmak noktasında da KVKK ve GDPR uyumlu kanıtları da uygulama üzerinden sağlayabiliyor.

Halihazırda API desteğine ve geliştiricilere yönelik bir Geliştirici portalına sahip olan ve bir çok iş koluna hitap eden Sanction Scanner, yurt içi ve yurt dışından finans kuruluşları, para transfer şirketleri ve kripto borsalar tarafından kullanılıyor.

200 bine yakın kişi ve kurum kaydını anında web ekranları ve API’ları üzerinden sorgulama imkanı sunan Sanction Scanner, 1 saatlik aralıklarla listesini güncelliyor. Şu anda Türkiye’de 3’ü BDDK lisanslı olmak üzere 6 kuruma hizmet veren Sanction Scanner, yurt dışında StartKYC isimli bir rakibe de sahip.

API desteği, lokal listeler oluşturma ve kanıt sunma gibi özellikler ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Sanction Scanner, sunduğu premium paket satışı ve Enterprise modelleri gelir elde ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.