Instagram'ın 2012'de gerçekleşen 1 milyar dolarlık satışının ardındaki sunum

2012'de Facebook, Instagram'ı 1 milyar dolar karşılığında satın aldı. Bu satın almayı takip eden günlerde Instagram'ın kurucusu Mike Krieger, Airbnb çalışanlarına şirketin büyüme stratejilerini açıklayan bir sunum yaptı.
Instagram'ın 2012'de gerçekleşen 1 milyar dolarlık satışının ardındaki sunum

2012'de Facebook, Instagram'ı 1 milyar dolar karşılığında satın aldı. Bu satın almayı takip eden günlerde Instagram'ın kurucusu Mike Krieger, Airbnb çalışanlarına şirketin büyüme stratejilerini açıklayan bir sunum yaptı. Mike Krieger'ın yaptığı sunum sosyal medya devlerinden Instagram'a dair önemli bilgiler içeriyor. 

Instagram şu anda tek başına 100 milyar dolarlık bir değer biçilen, dünyanın en önemli şirketlerinden biri. Hala Facebook bünyesinde bulunan Instagram'ın her girişim gibi bir zamanlar böyle olmadığını söyleyebiliriz. Örneğin; şirket 2012 yılındaki satın almadan önce 13 çalışanlı bir fotoğraf paylaşım uygulamasıydı. Instagram'ın o dönemde 1 milyar dolara satın alınması birçok tartışmayı beraberinde getirse de şirketin yıllar içinde bu parayı misliyle çıkardığını söyleyebiliriz. 

Mike Krieger'ın Kevin Systrom’la birlikte, satın alma gerçekleştikten sonra Airbnb'nin San Francisco'daki ofisinde gerçekleştiği sunumda, Instagram'ın yoktan nasıl 1 milyar dolarlık değere sahip olduğu ve nasıl 2 yılda 35 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı gibi konu başlıkları yer aldı. 

Krieger ve Systrom Instagram'dan ayrıldılar, ancak Krieger'ın Nisan 2012'de gerçekleştirdiği sunum hala dikkat çekmeye devam ediyor. Şirketin tarihine benzersiz bir pencere açıyor ve sürecin getirdiği zorluklar hakkında fikir veriyor. Ayrıca benzer yolda ilerleyen diğer girişimcilere dersler sunuyor. Biz de sunumdan rakamlar yönüyle öne çıkan başlıkları sizlere aktarmak istedik.

İlk slaytta Mike Krieger'ın kendini nasıl tanımladığını görüyoruz. 

İkinci slaytta ise Instagram'ın ilk zamanki hallerine göz atıyoruz. 

Instagram, 2 yıldan kısa bir sürede 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. 

İlk günden uygulamaya üye olan kullanıcı sayısı 25 binden fazla oldu.

Instagram'daki mühendis sayısı 2010'da yalnızca iki kişi olarak karşımıza çıkıyor.

Mühendis sayısı 2011'de bir kişi daha artıyor.

2012'de ise 5'e ulaşıyor. 

Örnek slaytlara göz attığımızda bile zamanın başarı için ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz. Ancak yine de tek başına zamanın yeterli olmadığını, doğru hamlelerin ve kullanıcı geri bildirimlerini dikkate almanın da oldukça önem taşıdığını Instagram örneği bizlere bir kere daha gösteriyor. 

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.