Amazon, yemek teslimat girişimi Amazon Restaurants'ı kapatıyor

Amazon, dün yaptığı açıklamada, ABD'de faaliyet gösteren yemek teslimat girişimi Amazon Restaurants'ı 24 Haziran'da sona erdireceğini açıkladı.
Amazon, yemek teslimat girişimi Amazon Restaurants'ı kapatıyor

Amazon, dün yaptığı açıklamada, ABD'de faaliyet gösteren yemek teslimat girişimi Amazon Restaurants'ı 24 Haziran'da sona erdireceğini açıkladı. Amazon Restaurants'ın geçen yıl Londra'daki faaliyetlerini durdurduğunu da hatırlatalım. Sonuç olarak Amazon, GrubHub, DoorDash ve Uber Eats ile olan rekabetinden vazgeçiyor. Ancak bunun uzun vadeli bir vazgeçiş olup olmayacağı ise henüz belli değil.

Durdurma kararına rağmen Amazon, Whole Foods ve AmazonFresh gibi girişimlerle taze gıda teslimatına devam ediyor. Uber Eats'in hızlı büyümesinin Amazon'un kararında etkili olup olmadığı bilinmez, ancak Amazon gıda teslimatı servisini farklı yönlere kaydırabilir gibi duruyor.

Amazon çalışanlarının küçük bir bölümünün bu karardan etkilendiğini ve etkilenenlerin çoğunun yine Amazon'da yeni pozisyonlarda çalışmaya devam ettiğini belirtelim. Çalışanlara şirket içinde veya dışında yeni bir rol bulmak için kişiselleştirilmiş destek sunulacağı açıklandı. 

Amazon Restaurants, 2015 yılında Seattle'da hizmete açılmış ve Prime üyelerine online perakendeci aracılığıyla ürün ve bakkaliye dışında yemek siparişi vermek için tasarlanmıştı. Hizmet, 20’den fazla ABD şehrinde kullanıldı ve bunun akabinde geçtiğimiz kasım ayında faaliyetine son vermeden önce Londra'ya kadar genişletildi. 

Birim bir süre Amazon'un biletleme işinden de sorumlu yönetici tarafından bir yönetildi, ancak daha sonra LinkedIn profillerine göre, Prime Now'ı yürüten bir yönetici tarafından denetlendi. Hizmeti durdurma kararına rağmen Amazon'un gıda dağıtımında hala hedefleri olduğunu belirtelim. Zira şirket mayıs ayında İngiliz online gıda dağıtım şirketi Deliveroo'da 575 milyon dolar değerinde bir fon yaratmaya öncülük etti.

Amazon'un paylarının yüzde 0,4 artarken, GrubHub'ın da yüzde 8,6 yükseldiğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.