Barbaros Özbuğutu ve Mario Shiliashki ile PayU'nun iyzico'yu satın alması ile ilgili tüm detayları konuştuk

PayU GPO (Global Payment Organization) CEO’su Mario Shiliashki ve iyzico kurucu ortaklarından Barbaros Özbuğutu ile satın almanın detaylarını konuşmak için Webrazzi ofisinde buluştuk. 

Dün Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Isın tarafından kurulan iyzico'nun 6 yıllık serüvenin ardından rakibi konumundaki PayU tarafından 165 milyon dolara satın alındığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise PayU GPO (Global Payment Organization) CEO’su Mario Shiliashki ve iyzico kurucu ortaklarından Barbaros Özbuğutu ile satın almanın detaylarını konuşmak için Webrazzi ofisinde buluştuk. 

Mario Shiliashki ve Barbaros Özbuğutu ile gerçekleştirdiğimiz canlı yayında satın almanın tüm detayları ile birlikte şirketlerin gelecek planlarını da konuştuk. Barbaros Özbuğutu'nun çok iyi bir ekip kurduğunu belirten Mario Shiliashki, iyzico'yu takımı için satın aldıklarını dile getirdi.

Türkiye’deki iş dünyasına inandıklarını ve büyük potansiyelin farkında olduklarını da aktaran Shiliashki, KOBİ'ler Türk ekonomisinin kalbi olduğunu da sözlerine ekledi. İki şirketin birbirlerini tamamlayan bir yapıda olduğunu da belirten Özbuğutu, bu durumun önemli bir güç oluşturacağını da paylaştı.

Hedeflerinin Türkiye'nin en büyük 5 finansal kuruluşu arasında yer almak olduğunu dile getiren Özbuğutu, bu hedefi gerçekleştirmek için önemli bir adım attıklarını da sözlerine ekledi. PayU ile bir araya gelmelerinin en büyük nedeninin misyonlarının aynı olması olduğunu belirten Özbuğutu, söz konusu satın alma ile hedeflerine daha hızlı ulaşacaklarına inandıklarını da belirtti.

6 sene içinde 3 kişi olan ekiplerini 150 kişiye çıkardıklarını da paylaşan Özbuğutu, artık daha güçlü bir ekiple daha hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini de dile getirdi. İki şirket bir araya geldikten sonra beraber neler yaratacaklarına bakacaklarını belirten Özbuğutu, iyzico olarak e-ihracatı büyüttüklerini ve PayU ile bunu başka bir noktaya taşıyacaklarını da dile getirdi.

Daha fazla Üzerinde bulunduğumuz coğrafyada yapılacak çok şey olduğunu da belirten Özbuğutu, uzun vadede gelişen ülkelerde lider pozisyonda olmayı hedeflediklerini de paylaştı. PayU ve iyzico arasındaki satın almayı ilk olarak Arda Kutsal'ın yakaladığını da belirten Özbuğutu, satın alma konusunda ilk ciddi konuşmaların geçtiğimiz yıl Amsterdam'da düzenlenen Money 20/20’de başladığını da paylaştı. Gerçekleştirdiğimiz canlı yayını aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.