Deliveroo, Amazon liderliğinde 575 milyon dolar yatırım almaya hazırlanıyor

Sky'ın paylaştığı bir habere göre Deliveroo, Amazon liderliğinde 575 milyon dolar yatırım almaya hazırlanıyor.
Deliveroo, Amazon liderliğinde 575 milyon dolar yatırım almaya hazırlanıyor

Günümüzün en önemli şirketlerinden olan e-ticaret devi Amazon, İngiltere merkezli yemek teslimat girişimi Deliveroo'ya önemli bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Sky'ın paylaştığı bir habere göre Deliveroo, Amazon liderliğinde 575 milyon dolar yatırım almaya hazırlanıyor.

Dün ortaya çıkan haberlere göre söz konusu yatırım turu önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulacak. Yemeksepeti'nin sahibi olan Delivery Hero başta olmak üzere Uber Eats ve DoorDas gibi rakiplere sahip olan Deliveroo, alacağı 575 milyon dolarlık yatırım ile elini oldukça güçlendirecek gibi görünüyor.

Paylaşılan bilgilere göre yatırım Amazon liderliğinde gerçekleşecek olsa da Amazon'un tam olarak ne kadar yatırım yapacağı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Haberin ortaya çıkmasının ardından Amazon'un herhangi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim. 

Yatırım haberinin Deliveroo'nun rakibi konumunda olan Uber'in halka arz gerçekleştirmesinden günler sonra ortaya çıktığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz Kasım ayında 100'den fazla ülkede hizmet veren Deliveroo'nun 350 ila 500 milyon dolar arasında bir yatırım almaya hedeflediği ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı.

Amazon'un devreye girmesi ile birlikte Deliveroo'nun yatırım arayışı sonlanmış gibi görünüyor. Söz konusu yatırımın resmi olarak açıklanması ile birlikte tüm detayları sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.