Uber bugün gerçekleşecek olan halka arzdan 8,1 milyar dolar elde edecek

Uber, bugün New York Borsasında halka arz gerçekleştirecek. Paylaşılan raporlara göre Uber'in gerçekleştireceği halka arz ile 8,1 milyar dolar elde etmesi hedefleniyor.
Uber bugün gerçekleşecek olan halka arzdan 8,1 milyar dolar elde edecek

Yaklaşık 1 ay önce Uber'in halka arza hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Silikon Vadisi'nin en önemli girişimlerinden biri olan ve geçtiğimiz yıllarda pek çok skandala imza atan Uber, bugün New York Borsasında halka arz gerçekleştirecek.

Uber'in şirket değeri 82,4 milyar dolar

Paylaşılan raporlara göre Uber'in gerçekleştireceği halka arz ile 8,1 milyar dolar elde etmesi hedefleniyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Uber'in değeri ise 82,4 milyar dolar olarak belirlendi. Toplamda 180 milyon hisse satışı gerçekleştirecek olan Uber, söz konusu hisseleri 45 dolardan satacak.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Salı günü hisselerin değeri ile ilgili bir açıklama yapan Uber, hisselerini 44 - 50 dolar aralığında bir bedel üzerinden satmayı hedeflediğini açıklamıştı. Halka arz öncesi şirketinin değerinin yaklaşık 75 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da hatırlatalım. Geçtiğimiz ay halka arz için gerekli başvuruları yapan Uber, 2018 yılında 11,27 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurmuştu.

En son geçtiğimiz Şubat ayında finansal durumu ile ilgili açıklamalar yapan Uber, 2018 yılının 4. çeyreğinde 3 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı. 2016 yılında 3,5 milyar dolar gelir elde eden Uber, 2018 yılında ise 9,2 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Son olarak Uber'in en önemli rakibi konumunda olan Lyft'in geçtiğimiz Mart ayında halka arz gerçekleştirdiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.