Jony Ive, Steve Jobs anısına gökkuşağı temalı bir sahne tasarladı

Apple Park'ta yer alan yüzük şeklindeki yapının bahçesinde beliren ve Apple'ın eski logosunu andıran gökkuşağı temalı bu yeni sahne, 17 Mayıs'ta Jobs'a adanan bir kutlama için inşa edildi.
Jony Ive, Steve Jobs anısına gökkuşağı temalı bir sahne tasarladı

Steve Jobs'un anısı Apple Park'ta, etkinliklerin de gerçekleştirildiği Steve Jobs sahnesiyle yaşamaya devam ederken, endüstri tasarımı ekibinin lideri Jony Ive, efsanevi ismin anısına yeni bir açık hava sahnesi inşa etti.

Apple Park'ta yer alan yüzük şeklindeki yapının bahçesinde beliren gökkuşağı temalı bu yeni sahne, 17 Mayıs'ta Jobs'a adanan bir kutlama için inşa edildi. Sahnenin üst kısmına gökkuşağının renklerini yansıtacak şekilde birden fazla kemerden oluşan büyük bir tak yer alıyor. 

Ive, Apple çalışanları, TAIT'in etkinlik yöneticileri ve mühendislik şirketi Stageco bu büyük takı oluşturmak için aylar süren bir çalışma yaptı. Sahnenin renkli parçaları ve metal iskeleti 25 binden fazla parçadan oluşuyor. Takı oluşturmak için ise 30 eşsiz işlenmiş bileşen bir araya getirildi. 

Kurulum aşamasında ise altı aliminyum kıvrımın 12 gün boyunca düzeltilmesiyle uğraşıldı. Apple parlaklığının elde edilmesi için bu altı parçanın polikarbonat ve UV -koruyucu katman ile kaplandığını belirtelim. Böylece Tak, Kaliforniya güneşi altında renklerini yitirmeden de varlığını koruyabilecek. 

Şirket içi yazışmalara göre, Ive Tak'ın renklerini tasarlarken Apple'ın geçmişteki gök kuşağı logosundan ilham aldığını ifade ediyor. Gökkuşağının "pozitif ve neşeli" bir görünüme sahip olması ve "şirket içi değerleri" yansıtması da tasarımda kullanılmasının nedenleri arasında yer alıyor. Ive bunun yanı sıra bu yarım çember şeklindeki takın, Apple'ın yüzük formundaki binasıyla da uyum içinde olduğunu ifade ediyor. 

Apple Park'ta kurulan bu sahne istendiği zaman kolayca kaldırılabiliyor. Bu nedenle 17 Mayıs'ta gerçekleşen etkinlikten sonra sahnenin kaldırılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.