Jeff Bezos, Ay'a yollamayı planladığı uzay aracını tanıttı

E-ticaret devlerinden Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, Ay'a uzay aracı göndermeyi planladığını açıkladı.
Jeff Bezos, Ay'a yollamayı planladığı uzay aracını tanıttı

E-ticaret devlerinden Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, Ay'a uzay aracı göndermeyi planladığını açıkladı. Jeff Bezos, yine kurucusu olduğu Blue Origin uzay şirketinin Ay'a göndermeyi planladığı Blue Moon adlı uzay aracını tanıttı.

Bezos tarafından kurulan Blue Origin adlı şirket, gerçekleştirdiği ve planladığı çalışmalar ve yatırımları ile Elon Musk'ın şirketi SpaceX’in en büyük rakibi haline gelmiş durumda. Zira Elon Musk'ın da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu, Jeff Bezos'u sürekli sosyal medya üzerinden "taciz" ediyor oluşundan dolayı anlamak mümkün.

Ancak Blue Origin, dün akşam saatlerinde oldukça önemli bir duyuru yaptı. Şirketin Ay'a göndermeyi umduğu yeni uzay aracı Blue Moon’a ait bir gerçek boyutlu model, duyuru sırasında ilk kez gösterildi ve gerekli açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalara göre Blue Origin’in amacı 2024 yılına kadar Ay’a gitmek ve orada kalıcı olmak olarak açıklandı. Jeff Bezos'u söylediklerine bakıldığında ise Blue Origin’in tanıtılan araçtan daha büyük versiyonları, astronotların Ay’a ulaştırılmasında, orada kurulacak üs ve ihtiyaçlar için yük taşınmasında, ayrıca Ay yüzeyini keşfe çıkacak dört keşif aracının Ay’a ulaştırılmasında kullanılabilecek. 

Jeff Bezos, yaptığı konuşmada, aracın Ay'a gideceğini, Ay'a geri dönmenin, bu sefer orada kalmanın vakti olduğu ifadesini kullandı. Öte yandan aracın ne zaman Ay'a gönderileceği, Dünya'nın uydusuna insan götürülüp götürülmeyeceğine ilişkin bilgi vermedi.

Blue Origin Başkan Yardımcısı Clay Mowry ise Ay'a insanlı seyahatin 2024'te yapılmasının ümit edildiğini belirtti. Şirket için çalışan özel uzay danışmanı Robert Walker da insansız uçuşun 2023'te planlandığını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.