Oyun platformlarının Netflix'i olarak tanınan Google Stadia 14 ülkede kullanıma açılacak

Google'ın oyun platformu Stadia, Kasım ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında satışa çıkacak.
Oyun platformlarının Netflix'i olarak tanınan Google Stadia 14 ülkede kullanıma açılacak

Geçtiğimiz Mart ayında Game Developers Conference (GDO)'de tanıtılan Google'ın oyun platformu Stadia, Kasım ayından itibaren 14 ülkede kullanıcıların ilgisine sunulacak.

Kullanıcıların bir bilgisayar veya oyun konsolu donanımına ihtiyaç duymadan oyun oynayabildiği Stadia'nın, oyunları tarayıcı üzerinde yayınlayarak kolayca oynanmasını sağladığını da hatırlatalım. Bulut teknolojisiyle çalışacak olan bu sistem, Kasım ayı itibariyle Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında satışa çıkacak. Stadia'nın kullanıcılara açılacağı ülkeler arasında Belçika, İtalya, Finlandiya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, İspanya, Fransa,  İsveç, Almanya, İngiltere, İrlanda ve ABD yer alıyor. 

İlk olarak Project Stream adıyla tanınan Stadia, 2018'de Chrome üzerinde test edilmeye başladı. Daha önce de aktardığımız üzere oyunların Google sunucuları üzerinde çalışması oyuncuların  oyun bilgisayarlarına ya da oyun konsollarına ihtiyaç duymadan diledikleri oyunu tarayıcı üzerinde deneyimleyebilmesini sağlıyor. Oyuncular Stadia ile birlikte hem donanım hem de oyun satın alma maliyetlerinden kurtuluyor.

Öte yandan Kasım ayında satışa sunulacak olan Stadia'nın  'Başlangıç paketi' ise 129 dolar fiyat etiketiyle sunuluyor.  Paket kapsamında oyuncular, bir Stadia kumandası ve Chromecast Ultra TV adaptörüne de sahip olacak. Bunun yanı sıra paketle birlikte oyunculara Stadia Pro platformuna üç aylık abonelik sunulduğunu da ekleyelim.

Bu sayede aylık abonelik alan kullanıcılar, Stadia Pro'daki oyunlara erişim sağlayabilecek ancak tüm oyunlar aylık 9,99 dolar olan bu aboneliğe dahil değil. Dolayısıyla yeni çıkan oyunlara erişmek isteyen kullanıcıların oyunlar için ayrıca ödeme yapılması gerekeceğini belirtelim.

YouTube'da paylaşım seçenekleriyle öne çıkan Stadia kumandaları ise 2020 itibariyle 75 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.  Son olarak Stadia oyunlarını oynamak için aylık aboneliğe ihtiyaç duyulmayacağını belirtmekte fayda var. Yine de aylık aboneliği bulunan Stadia kullanıcıları oyunları 4K çözünürlüğünde oynayabilirken, abonelik almayanlar  oyunları sadece HD kalitesinde oynayabilecek. 

Stadia'nın kullanıma açılmasıyla birlikte  platformda en az 30 oyun olması bekleniyor.  Şimdiye kadar önde gelen yapımcı firmalarından Bethesda, EA, Rockstar Games, Sega, Square Enix, Warner Bros ve Ubisoft ile anlaşan Google, bu şirketlerin oyunlarını Stadia'ya taşımasını sağlayacak. Yine de oyuncular arasında popüler olan Diablo, World of Warcraft ve Overwatch'ın şirketi Activision Blizzard ve Fortnite'ın yapımcısı Epic Games ile henüz anlaşmaya varılmadı.  Platformda yer alan oyunları görüntülemek için Stadia'nın Google Store'daki sayfasına göz atabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.