iOS 13 ile karanlık mod geliyor!

WWDC 2019'da tanıtılacak olan iOS 13 ile iPad ve iPhone modellerine karanlık mod geliyor.
iOS 13 ile karanlık mod geliyor!

Yerinden takip edeceğimiz WWDC 2019'da bizleri nelerin beklediğini geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre iOS 13 ile birlikte iPhone ve iPad modellerine karanlık mod özelliğinin geleceği doğrulandı. 9to5Mac’ten Guilherme Rambo'nun paylaştığı ekran görüntüleri ile iOS 13'ün karanlık modu ilk kez karşımıza çıkmış oldu.

Paylaşılan bilgilere göre iOS 13'ün karanlık modu ayarlar kısmından veya denetim merkezinden karanlık mod seçeneğini aktifleştirerek kullanabilirsiniz. Paylaşılan görsellerde karanlık mod kullanıldığında ana ekranın pek değişmediğini görüyoruz.

Fakat Apple'ın Müzik uygulaması karanlık mod ile birlikte baştan aşağıda siyah bir hale bürünüyor. Karanlık modu kullandığınızda işletim sisteminin genelinde siyah tonuna yakın renklerin kullanıldığını görebiliyorsunuz. Örneğin ekran görüntüsü aldığınızda karşınıza çıkan menüler tamamen karanlık olarak geliyor.

İlerleyen dönemlerde uygulama geliştiricilerin 3. parti uygulamalar için karanlık mod desteği vereceklerini de ekleyelim.  Karanlık mod özelliğinin Android ekosistemindeki pek çok üretici tarafından uzun zamandır kullanıldığını ve Android 9.0 Pie işletim sistemi ile birlikte tüm Android modelleri için kullanıma sunulduğunu da belirtelim. Yerinden takip edeceğimiz WWDC 2019 ile ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.