Uzun yazıları 5 cümleyle özetleyen girişim: I Lazy To Read

Henüz çok yeni bir uygulama olan "I Lazy To Read" ise o can sıkıcı, uzun yazıları yapay zeka yardımıyla 5 cümle şeklinde özetleyebiliyor ve kullanıcının zamandan tasarruf etmesine yardımcı oluyor.
Uzun yazıları 5 cümleyle özetleyen girişim: I Lazy To Read

Birçok sosyal mecrada uzun uzun yazılan hikayelerin, sorunların ya da makalelerin altında muhakkak "özet geç" yazısını görmüşsünüzdür. Kişisel olarak uzun yazıları tercih etsem de kişilerin zamansızlıktan ya da üşengeçlikten dolayı böyle bir tepki vermesini de anlayabiliyorum. Zira özellikle günümüzde çok basit bir bilgiye ulaşmak için ciddi anlamda clickbait içerikleri atlatmak ve uzun cümlelerin arasından o bilgiyi çıkarmak gerekebiliyor.

Henüz çok yeni bir uygulama olan "I Lazy To Read" ise o can sıkıcı, uzun yazıları yapay zeka yardımıyla 5 cümle şeklinde özetleyebiliyor ve kullanıcının zamandan tasarruf etmesine yardımcı oluyor. Uygulamayı kullanmak ise çok basit. Heroku PaaS servisi ile kullanıcıya ulaşan I Lazy To Read'e bu linke tıklayarak ulaşabiliyorsunuz.

Akabinde özetlemek istediğiniz yazının bulunduğu linki, sitede bulunan "Paste a site URL" kısmına yapıştırıyorsunuz. Linki yapıştırdığınız alanın sağ kısmında bulunan "Generate" yazılı mavi butona tıkladığınızda ise yazının özet hali okunmaya hazır bir şekilde karşınızda beliriyor. Bundan isterseniz kopyala-yapıştır işlemlerini de herhangi bir ücret ödemeden yapabiliyorsunuz.

Genel olarak haber tarzı içerikleri düzgün bir şekilde özetlese de kişisel fikirlerin belirtildiği yazılarda I Lazy To Read eksik kalabiliyor. Çünkü sürekli tekrarlanan kelimelerin olduğu cümleleri kullanıcıya özet şeklinde sunan uygulama, kişisel fikir söz konusu olduğu zaman yeterli bir özet çıkaramıyor. Dil konusunda ise hem İngilizce hem de Türkçe bazında baktığımızda uygulamanın herhangi bir sıkıntı yaşamadığını görüyoruz. Her iki dilde de ortalama denebilecek bir özeti kullanıcıya sunuyor.

Uygulama henüz çok yeni olduğu için ilerleyen zamanda daha fazla özellik eklenebileceğini öngörmek mümkün. I Lazy To Read, şimdiki haliyle basit bir uygulama olmaktan öteye gidemiyor olsa da zaman içinde çok daha farklı şekillerde kullanılabilir ve şu anda olduğundan farklı bir uygulamaya evrilebilir.

I Lazy To Read'i buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.