Saha yönetimi girişimi Ekmob, 2 yılda 8 kat büyüdü

Bulut tabanlı ve SaaS modeliyle saha operasyonu olan şirketlerle daha etkin ekip yönetimi imkanı sunan Ekmob, 2 yıl içinde 8 kat büyüdü.
Saha yönetimi girişimi Ekmob, 2 yılda 8 kat büyüdü

Webrazzi Arena 2015'in finalistlerinden de olan saha yönetimi girişimi Ekmob, 2017 yılının Nisan ayında 2 milyon TL değerleme ile yatırım alarak karşımıza çıkmıştı. Bulut tabanlı ve SaaS modeliyle saha operasyonu olan şirketlerle daha etkin ekip yönetimi imkanı sunan Ekmob, 2 yıl içinde 8 kat büyüdü.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre 2 bini aşkın KOBİ'ye ulaşmayı başaran Ekmob, mobil CRM, mobil form, anketler, ziyaret planlama, sipariş, takım yönetimi, mesajlaşma ve lokasyon takibi gibi özelliklere de sahip. Ekmob'un saha ekiplerinin tüm süreçlerini yüzde 40 oranında daha verimli bir şekilde yönetmelerini hedeflediğini de ekleyelim.

Hedef yurt dışı

Ekmob'un PayU altyapısında sunulan mPOS ürününü iş ortaklığı çerçevesinde geliştirdiğini ve 2019 yılında İngilizce desteği ile yurt dışı pazarlarda hizmet vermeyi planladığını da belirtelim. 

ING Bank, Novartis, British American Tobacco, Fibabanka, TEMSA, LG, Fıratpen ve Pirelli gibi önemli müşterilere sahip olan Ekmob, sahip olduğunu API sayesinde özel entegrasyonlar geliştirilmesine de olanak sağlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi TeknoPark'ta ofisi bulunan Ekmob'un 12 kişilik bir ekip tarafından yönetildiğini de ekleyelim. Son olarak geçtiğimiz Mart ayında Girişim Ofisleri kapsamında Ekmob ofisini gezdiğimizi de hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.