Revo Capital, ses teknolojilerine odaklanan Sonarworks'e yatırım yaptı

En son geçtiğimiz Kasım ayında Zizoo yatırımı ile karşımıza çıkan Revo Capital, Letonya merkezli Sonarworks'e yatırım yaptığını duyurdu.
Revo Capital, ses teknolojilerine odaklanan Sonarworks'e yatırım yaptı

En son geçtiğimiz Kasım ayında Zizoo yatırımı ile karşımıza çıkan Revo Capital, Letonya merkezli Sonarworks'e yatırım yaptığını duyurdu. 2012 yılında kurulan ve ses teknolojilerine odaklanan bir girişim olan Sonarworks, 170 ülkeden müşteriye de sahip durumda.

Hem müzik stüdyoları, hem de müzikseverler için stüdyo kalitesinde ses sağlayan kalibrasyon yazılımları yapan Sonarworks, 25 binden fazla stüdyo tarafından kullanılıyor. Estonya merkezli Karma Ventures liderliğinde 5 milyon euroluk Seri A yatırımı alan Sonarworks'ün yatırım turuna Practica Capital, Revo Capital, SuperAngel, ProksCapital ve Imprimatur katıldı.

Alınan yatırım Sonarworks'ün, yeni pazarlara girme hızlarını artırmak ve en yeni ses kalibrasyonuna sahip tüketici ürünlerini geliştirmesi için kullanılacak. Alınan yeni yatırımın Sonarworks için bir dönüm noktası olduğunu belirten Sonarworks kurucu ortağı ve CEO'su Helmuts Bems, herhangi bir cihazda en üst düzey ses deneyimini sunmak için çalıştıklarını da belirtti.

Helmuts Bems'in paylaştığı bilgilere göre Sonarworks, online müzik servisleri, kulaklık ve akıllı telefon üreticilerinin yanı sıra otomotiv sektöründen müşterilere de sahip durumda. Söz konusu yatırım turunun bir parçası oldukları ve Sonarworks ekibi ile birlikte çalışacak olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Revo Capital yönetici partneri Cenk Bayrakdar, Sonarworks yatırımının Revo Capital'ın Baltık ve Doğu Avrupa'da bölgesel bir yatırımcı konumunda olması için önemli bir kilometre taşı olduğunu da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.