Berlin merkezli yat kiralama girişimi Zizoo, 7,4 milyon dolar yatırım aldı

Booking.com'un tekne ve yatlar için hayata geçirilmiş versiyonu diyebileceğimiz Zizoo, A Serisi yatırım turunda 6,5 milyon euro, yani 7,4 milyon dolar yatırım aldı. 
Berlin merkezli yat kiralama girişimi Zizoo, 7,4 milyon dolar yatırım aldı

Booking.com'un tekne ve yatlar için hayata geçirilmiş versiyonu diyebileceğimiz Berlin merkezli Zizoo, A Serisi yatırım turunda 6,5 milyon euro, yani 7,4 milyon dolar yatırım aldı.

Zizoo'nun 7,4 milyon dolar topladığı A Serisi yatırım turu, yerli yatırım şirketi Revo Capital liderliğinde gerçekleştirildi. Coparion, Check24 Ventures ve PUSH Ventures tura katılan diğer şirketler oldu. Halihazırda girişimin mevcut yatırımcıları olan MairDumont Ventures, aws Founders Fund, Axel Springer Digital Ventures ve Russmedia International'ın isimleri de bu turda karşımıza çıkıyor.

2014 yılında, Anna Banicevic, Benito Gonzalez del Valle, Ivan Miletic ve Sinan Masovic tarafından kurulan Zizoo, şu anda 30 ülkede 21 binden fazla tekne ile hizmet veriyor. 60 kişilik bir ekiple hizmet veren girişim, 1500'den fazla yat şirketiyle çalışıyor. Zizoo'da tecrübeli denizciler için teknelerden acemiler için olanlara, lüks yatlardan ortalama teknelere kadar birçok seçenek bulunuyor. Tıpkı booking.com'da olduğu gibi kullanıcılar kendi filtrelerine uygun olan tekneleri ve yatları platform üzerinden kiralayabiliyorlar. Zizoo'nun CEO'su Anna Banicevic'in söylediğine göre platformdaki kayıtlı kullanıcı sayısı da 100 bini geçti. Banicevic ayrıca, şirketin son 3 yıldaki gelirlerini her yıl 2,5 katına çıkardığını açıkladı.

Revo Capital'ın Genel Müdürü Cenk Bayrakdar, yat kiralama pazarının büyük potansiyeline rağmen seyahat endüstrisindeki en az hizmet alan sektörlerden biri olduğunu, Zizoo'nun lider Saas destekli bir pazar olarak başarılı geleceği olduğuna inandıklarını söyledi. Yeni fon, yeni pazarlara açılmak ve işe alımlar da dahil olmak üzere işletmeyi büyütmeye yönelik olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.