Instagram IGTV'de dikey formattan vazgeçiyor

Artık IGTV'ye yatay formatta video yüklenebilecek ve bu yatay videolar telefonlar yatay konuma getirildiğinde tam ekran olarak izlenebilecek.
Instagram IGTV'de dikey formattan vazgeçiyor

Bir yıl önce yayına alınan IGTV, dikey formatta uzun videolar yayınlamasıyla dikkat çekmiş hatta yayın formatlarıyla tartışma konusu olmuştu. Yatay formatta video yüklenemeyen IGTV'ye farklı platformlar için çektiğiniz videoları koyamıyor ya da video boyutlarını yeninden düzenlemeniz gerekiyordu. 

Şimdilik IGTV'de beklediği başarıyı yakalayamayan Instagram, dikey video anlayışını geride bırakarak yatay formattaki videoları da desteklemeye karar verdi. Artık IGTV'ye yatay formatta video yüklenebilecek ve bu yatay videolar telefonlar yatay konuma getirildiğinde tam ekran olarak izlenebilecek. yatay videolara hem IGTV uygulaması hem de Instagram üzerinden kolayca erişebileceğinizi de belirtelim.   

Instagram yaptığı açıklamada IGTV'de videoların nasıl çekildiğine önem vermeksizin iyi içeriklerin yer almasını istediklerini belirtti. Bu konuya dair yayınlanan blog göndersinde IGTV'nin sadece dikey videoları destekleyecek şekilde açılması, Instagram'ın  2015 yılında sadece kare formatındaki fotoğraflara yer vermesiyle özdeşleştiriliyor. 

Bu yenilikle birlikte YouTube için üretilen içeriklerin büyük bir kısmını IGTV'de de görmemiz söz konusu olabilir. Zira platformda şimdiye kadar geniş bir kullanıcı kitlesini IGTV'ye çekecek kapsamda bir içerik üretiminden bahsetmek mümkün değil. Her ne kadar Instagram IGTV'de en çok izlenen video içerik verilerini paylaşmak istemese de Sensor Tower bu konuda bir takım tahminlere sahip. 

Bu tahminlere göre, IGTV uygulaması şimdiye kadar 4.2 milyon indirme aldı, bu rakam Instagram kullanıcı tabanının yarısından azına denk geliyor. İlk üç ayda geçtiğimiz aya kıyasla gün başına 3.8 kat fazla  indirme alan uygulama, App Annie verilerine göre ABD'nin iOS uygulama listesinde 191. sırada. 

Yakın zamanda yenilenen Keşfet tasarımıyla birlikte kategori sekmeleri arasında yerini alan IGTV, görünen o ki etkileşim ve kullanıcı tabanı açısından ortaya çıkan bu olumsuz bu tabloyu yatay videolar ile aşmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.