Instagram Hikayeleri keşfet sekmesine getiriyor

Hikayelerin Keşfet sekmesine taşınmasıyla birlikte etkileşim ve reklam gösterimlerinde artış görülmesi bekleniyor.
Instagram Hikayeleri keşfet sekmesine getiriyor

Instagram platformunda Hikayelere ağırlık vermeye devam ediyor. Keşfet sekmesine ilk defa Hikayeleri de dahil etmeye başlayan şirket, içerik üreticilerinin göz alıcı içeriklerinin yanı sıra Hikayelerde paylaştığı gündelik hallerini de Keşfet sekmesinde gösterecek. 

Hikayeler'de beğeni seçeneği olmadığı için Instagram, daha önce beğendiğiniz ve takip ettiğiniz hesaplara benzer hesapların içeriklerini gösterecek. 

Bu yeni özellikle birlikte Instagram'ın Keşfet sekmesinde bir tasarım değişikliği de söz konusu. Gezinme çubuğuna yerleştirilen kısayollarda IGTV ve Mağaza'nın yanı sıra Stil, Yemek ve Güzellik gibi kategoriler yer alıyor. Şimdilik

Türkiye'ye açılmamış olsa da ABD'deki kullanıcılar Mağaza kategorisine bastığında Giysi, Güzellik ve Dekorasyon gibi alt kategorilere ulaşabiliyorlar. IGTV kısayoluna basıldığında ise IGTV içeriklerinin yer aldığı ayrı bir akışla karşılaşılıyor. 

Instagram Keşfet sekmesinin Ürün Yöneticisi Will Ruben, bu yapılan yeniliklerde Keşfet'in Instagram'da ilgi alanınızla ilişkili olan tüm içerikleri göstermesini amaçladıklarını dile getiriyor. 

Dolayısıyla bu yenilikle birlikte kullanıcıların daha fazla içerik üreticisi keşfedeceğini söylemek mümkün. Bu sayede uygulamadaki etkileşim artış gösterirken, reklam görüntülemeleri de artmaya devam edecek. Ruben bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Bu değişiklikler ayrıca, Keşfet ile birlikte ilerleyeceğimiz geleceğin de sinyalini veriyor. IGTV ve Mağaza'yı Keşfet deneyiminin büyük bir parçası haline getirmek için ciddi anlamda yatırım yapıyoruz. Instagram’ın, Mağaza ve IGTV gibi büyük iddialarına ev sahipliği yapıyoruz. Daha sürükleyici bir deneyim sunmak istiyoruz, böylece insanlar içeriğe aktif olarak katılabilir ve keşfetmek istedikleri konusunda daha spesifik olabilirler. 

Keşfet sekmesinde Hikayeler nasıl çalışıyor? 

Henüz Türkiye'de açılmamış olan bu özellik sayesinde kullanıcılar bundan böyle Keşfet sekmesinde otomatik olarak oynayan Hikayeler içerikleri görebilecek. Bu içeriklere basarak Hikayeleri izleyebilecek ve kaydırarak benzer Hikaye içeriklerine erişebileceksiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Hikaye gösterimi, daha önce izlediğiniz Hikayelere göre şekillenecek. Yani eğer Keşfet sekmesinde evcil hayvanlarla ilgili bir Hikayeyi görüntülediyseniz, evcil hayvanlarla ilgili diğer Hikayeler sıraya alınacak ve size gösterilecek. 

İçerikler arasındaki bu geçiş içerik üreticilere ciddi bir etkileşim sağlayacak. Özellikle hali hazırda belli bir alana ilgi duyan kullanıcılar, bu alanda faaliyet gösteren içerik üreticilere kolayca ulaşmış olacak. 

Algoritma nasıl çalışıyor? 

Keşfet sekmesi her kullanıcı için kişiselleştiriliyor. Bir Hikayenin Keşfet sekmesinde yer alması için belirleyici olan bazı faktörler de mevcut. 

İlk olarak kullanıcının hali hazırda akışta takip ettiği ve Beğeni bıraktığı içeriklerin önemli olduğunu belirtelim. Instagram, Keşfet'te bunlara benzer içerikler göstermeye çalışıyor, dolayısıyla biri sizin içeriklerinizi beğeniyor ve takip ediyorsa, Keşfet sekmesinde de Hikayelerinizi görmesi mümkün. 

Bir başka faktör ise fotoğraf ve video içerikler arasında değişiklik gösteriyor. Keşfet sekmesinde videolar otomatik oynatma özelliğinden faydalanabildiği için daha fazla etkileşim alabiliyor. Yine de çok güzel fotoğrafların, ortalama bir videodan daha fazla etkileşim alması mümkün. 

Yüksek görsellik içeren ve metne yer vermeyen hikayeler öncelik kazanırken, repost gibi diğer insanların içeriklerinden faydalanan içeriklerin etkisi algoritma tarafından düşürülüyor. 

Bir içerik üreticisinin, akıştaki içeriklerine benzeyen Hikayeleri, Keşfet sekmesinde çok daha kolay bir şekilde kendini gösterebiliyor. 

Bir Hikayenin içeriğini saptayan Instagram'ın bilgisayarla görme teknolojisi, en fazla etkileşimde bulunduğunuz içeriklere benzer içerikleri size gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.