Aurora, LIDAR teknolojisinde uzman girişim Blackmore'u satın aldı

Aurora tarafından satın alınan Blackmore, bugüne kadar BMW i Ventures ve Toyota AI Ventures dahil olmak üzere 21.5 milyon dolarlık bir fon sağlamak için iki tur finanse etmişti.
Aurora, LIDAR teknolojisinde uzman girişim Blackmore'u satın aldı

Otonom araçlar üzeirne odaklanan şirket Aurora, LIDAR teknolojisinde uzman girişim Blackmore'u satn aldığını duyurdu. 

Satın almaya yönelik detaylı bir bilgi olmasa da, yapılan açıklamalar arasında Blackmore'un ekibini koruyacağı ve Aurora'nın Palo Alto, San Francisco ve Pittsburgh'daki mühendisleri ile iş birliği yürüteceği belirtiliyor. Blackmore, bugüne kadar BMW i Ventures ve Toyota AI Ventures dahil olmak üzere 21.5 milyon dolarlık bir fon sağlamak için iki tur finanse etmişti.

Konu sürücüsüz araçların güvenliğine geldiğinde LIDAR teknolojiisinin önemi büyük. Zira, insansız sürüş alanında, LIDAR teknolojisi etkili bir şekilde görüş açısını iyileştirebiliyor. Öte yandan bu teknoloji sürücüsüz araçlardaki yazılım programlarında derinliğie yönelik doğru bilginin edinilmesine de yardımcı olabiliyor. Bu, seyahat sırasındaki aracın hareket durumunu ve araç etrafındaki çeşitli nesne konumlarını daha fazla tespit etmesini sağlıyor. 

Ancak tüm kanaat önderleri LIDAR teknolojisinin hayati önem taşıdığını savunmuyor. Zira elektrikli araç üreticisi Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk bir keresinde bu teknolojinin pahalı, gereksiz ve aptal bir teknoloji olduğunu söylemişti. 

Musk'un aksine, Aurora, bu teknolojinin sürücüsüz endüstrisi üzerindeki olumlu etkisini kabul ediyor. Şirkete göre farklı tipteki sensörlerin farklı avantajları ve dezavantajları var. Bu nedenle çeşitli teknolojilerin avantajları sürücüsüz sistemin emniyetini ve dengesini etkin bir şekilde artırabileceğini söyleyen şirket sözcüsü, şirketin özellikle Blackmore'un bu alandaki araştırması gelecekte sensör sistemlerinin nihai nesline yardımcı olabileceğine inandıklarını belirtiyor. 

Aurora geçtiğimiz Şubat ayında Sequia Capital'in liderliğinde aralarında Amazon'un da olduğu B Serisi yatırım turundan  530 milyon dolar toplamıştı. Bu yarım milyarlık yatırım ile birlikte Aurora'nın değerlemesi 2.5 milyar dolara ulaşmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.