Albaraka Türk, 29 farklı bankacılık servisinin yer aldığı API platformunu kullanıma açtı

Albaraka Türk, 29 farklı bankacılık servisinin yer aldığı API platformunu başta kurumsal firmalar, girişimler ve fintechler olmak üzere geliştiricilerin kullanımına açtı.
Albaraka Türk, 29 farklı bankacılık servisinin yer aldığı API platformunu kullanıma açtı

2019 yılında, yeni nesil dijital ödeme uygulaması Alneo ve 2 girişime yaptığı yatırım ile karşımıza çıkan Albaraka Türk, sahip olduğu API platformu ile ilgili önemli bir karar aldı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Albaraka Türk, 29 farklı bankacılık servisinin yer aldığı API platformunu başta kurumsal firmalar, girişimler ve fintechler olmak üzere geliştiricilerin kullanımına açtı.

Albaraka Türk, yarının bankacılığını inşa etmek için 6 ana kategori altında 29 farklı bankacılık API’ını https://developer.albarakaturk.com.tr adresi ile erişilebilecek platform aracılığı ile kullanıma açtı. API'ları oluşturan 6 ana kategori ise “Hesaplar”, “Para Transferleri”, “Finansman Bilgileri”, “Kredi Kartları”, “Yatırım Ürünleri” ve “Bilgi Servisleri”nden oluşuyor.

Albaraka API’larını kullanan geliştiriciler, müşterinin iznini alarak kendi platformları üzerinden ilgili servislere ilişkin hizmetler de verebilecekler. Ayrıca geliştiriciler, kişisel finansal yönetim uygulamaları ile kişinin hesap bilgilerine ve hesap hareketlerine ulaşarak bu veriler ile müşteriye finansal önerilerde bulunabilecekler.

Geliştiricilerin Albaraka API platformuna kolayca kayıt olduktan sonra hangi API’ların kullanılacağı ve proje detaylarını içeren form ile projelerini oluşturarak API’ları test edebileceklerini de ekleyelim. 

Albaraka API platformu ile güçlü iş birlikleri kurmak ve yeni iş modelleriyle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için API ekosistemini inşa etme yolunda hızla ilerlediğini belirten Albaraka Türk, API’larını kullandırmaya kendi girişimleri olan insha ve Alneo ile başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.