Twitch yayıncıları 1 saatlik yayın için 50 bin dolar kazanabiliyor

Twitch üzerinden oyun yayını yapan popüler yayıncılar sponsorlu içerikler için saat başına 15 bin ile 50 bin dolar alıyor.
Twitch yayıncıları 1 saatlik yayın için 50 bin dolar kazanabiliyor

İnternette tüketilen içeriklerin büyük bir bölümünü oyun odaklı içerikler oluşturuyor. Oyun içeriklerinin bu denli popüler olması, oyun yayınları yapan içerik üreticilerinin de önemli gelirler elde etmesine olanak sağlıyor. The Wall Street Journal'ın paylaştığı bir rapora göre özellikle Twitch üzerinden oyun yayını yapan popüler yayıncılar sponsorlu içerikler için saat başına 15 bin ile 50 bin dolar alıyor.

Video içeriği dendiğinde akla gelen ilk platform YouTube olsa da oyun odaklı canlı yayınlar denildiğinde akla sadece Twitch platformu geliyor. Twitch platformunda yayın yapan popüler yayıncılar canlı yayınlarında anlık olarak 15 bin kişiye ve daha fazlasına hitap edebiliyorlar.

Canlı yayınların bu kadar fazla kişiye ulaşabiliyor olması bu yayınları yeni oyunların tanıtımları için oldukça başarılı birer pazarlama çözümüne dönüştürüyor. Sponsorlu canlı yayın içeriklerine baktığımızda ise karşımıza kısa süre önce gerçekleşen bir örnek çıkıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında yeni oyunu olan Apex Legends'ı oyuncuların beğenisine sunan Electronic Arts, oyunun tanıtım faaliyetleri kapsamında Twitch'in en popüler yayıncılarından biri olan Ninja'ya 1 milyon dolar ödedi. Kısacası Electronic Arts, Ninja birkaç gün boyunca Apex Legends oyununu oynasın diye kendisine 1 milyon dolar ödedi.

Ödenen miktarın oldukça çok olduğu bir gerçek fakat oyunun oldukça iyi pazarlandığını da hatırlatalım. Sponsorlu olarak pek çok yayıncı tarafından oynanan Apex Legends kısa süre içinde büyük bir başarı göstererek 1 hafta içinde 25 milyon kullanıcıya ulaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.