Apple, 2013 yılında Tesla'ya tam da bugünün fiyatını teklif etmiş: Hisse başına 240 dolar

Roth Capital Partners'in kıdemli analisti Craig Irwin, Apple'ın 2013 yılında Tesla'ya hisse başına 240 dolar teklif ettiğini söyledi.
Apple, 2013 yılında Tesla'ya tam da bugünün fiyatını teklif etmiş: Hisse başına 240 dolar

Elektrikli araç üreticisi Tesla´nın teknoloji şirketi Apple ile birleşmesi yıllardır konuşulan bir konu. Tesla CEO'su Elon Musk da verdiği bir röportajda iki şirketin aralarında bir şeyler konuştuğunu doğrulamış ancak müzakerenin merkezinde birleşmenin olmadığını söylemişti.

Apple'da 2013 yılına yayımlanan bir rapor  şirketin, Tesla'ya  şirket hisselerini satın almak için teklifte bulunduğunu ortaya çıkardı. Roth Capital Partners'de kıdemli bir analist çalışan Craig Irwin, verdiği bir röportajda  teknoloji şirketinin, Tesla'ya hisse başına 240 dolar teklif ettiği belirtiyor. 2019'da yılın en düşük seviyesini görerek yaklaşık 180 dolara gerileyen Tesla hisselerinin çok üstünde bir teklif. 

Analistlere göre bundan 6 yıl önce Tesla ve Apple arasında ciddi bir konuşma geçtiği iddia ediliyor. Ancak Apple'ın sonrasında kendi projesi olan iCar nam-ı diğer Apple Car projesi ile yoluna devam ettiği de iddialar arasında yer alıyor.

Bu arada geçtiğimiz Ocak ayında Apple, otonom araç projesi “Project Titan” olarak da bilinen projeyi sonlandırdığını duyurmuştu. Anca şirketin araç planlarının hiçbir şekilde yok olmadığı düzenli olarak söyleniyor. Analist Irwin, Apple'ın pil teknolojisi üzerinde çalıştığına ve Kaliforniya'da araçları test etmek için çok büyük sürüş odaları kurduğuna inanıyor. 

Tesla ise geçtiğimiz günlerde 1,8 milyar ve 860 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.