Pexels ve Pixabay'i satın alan tasarım Unicorn'u Canva yeni ürününü tanıttı

Ücretsiz stok fotoğraf siteleri Pexels ve Pixabay'i satın alan Canva, premium görsel pazaryeri için yeni abonelik servisi Photos Unlimited'ı tanıttı. 
Pexels ve Pixabay'i satın alan tasarım Unicorn'u Canva yeni ürününü tanıttı

Şablonları ve tasarım araçlarıyla dikkat çeken Avustralya merkezli Unicorn Canva, ücretsiz stok fotoğraf siteleri Pexels ve Pixabay'i satın aldı. Girişim bu satın almaların yanı sıra premium görsel pazaryeri için yeni abonelik servisi Photos Unlimited'ı tanıttı. 

Kullanışlı tasarım araçlarıyla öne çıkan Canva, bu iki yeni hamlesiyle görsel seçeneklerini de güçlendiriyor. Canva'nın yöneticisi Melanie Perkins yaptığı açıklamada şu cümleler dikkat çekici: "Hem Pexels hem de Pixabay, platformları birleştirildiğinde 500 milyondan fazla kez indirilen 1 milyondan fazla görse ile sadece tasarımcılardan ve büyük bütçelere sahip şirketlerden değil, küçük işletmelerden, sosyal medya pazarlamacılarından ve diğerlerinden de ücretsiz, kaliteli içerik için büyük bir talep olduğunu kanıtladı."

Bu iki satın alma sayesinde Canva kullanıcıları Pexels ve Pixabay'in  ücretsiz görsellerine kolayca erişebilecek. Aynı zamanda şimdiye kadar site üzerinden görsel indiren kullanıcılar, iki siteden de alıştıkları üzere ücretsiz olarak fotoğraf indirmeye devam edebilecek. 

Bu arada şirketin yayına aldığı Photos Unlimited'tan söz etmekte de fayda var. Bir abonelik servisi olan Photos Unlimited, kullanıcılara stok fotoğraf hizmetini aylık 12.95 dolar ve yıllık 120 dolar fiyatlandırmasıyla sunuyor. Buna ek olarak eğer Canva'nın platformu üzerinden fotoğraf alacak olursanız, görsel ve kullanım başına 1 dolar ödemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra 20 dolar ödeyerek ömür boyu kullanım hakkını da alabiliyorsunuz. 

2013'te piyasaya sürülen Canva, o tarihten bu yana 15 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşmayı başardı. Üstelik bu kullanıcıların Canva'da 1 milyardan fazla tasarım ürettiğini söyleyelim. 

!Milyar dolar değerlemeye sahip olan şirket, şimdiye kadar Blackbird Ventures, Felicis Ventures, Matrix Partners, Sequoia Capital, Owen Wilson ve Woody Harrelson'dan toplamda 86.6 milyon dolar yatırım aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.