American Express, Resy'i satın aldı

Dünyaca ünlü kart markası American Express, son dönemde adını duyurduğu satın almalara bir yenisini daha ekleyerek Resy'i satın aldığını duyurdu.
American Express, Resy'i satın aldı

American Express son dönemde yaptığı satın almalarla dikkat çekiyor. Kısa bir süre önce sanal seyahat asistanı Mezi'yi, fintech girişimi Cake Technologies'i, LoungeBuddy'i ve Pocket Concierge'ı satın alan ünlü kart markası AmEx, son dönemde gerçekleştirdiği seri satın almaların arasına bir yenisini daha ekledi. 

Resy isimli girişimi satın alan American Express, daha önce bu girişimle birlikte çalışmıştı. dijital restoran rezervasyonu yapma ve rezervasyon yönetimi platformu Resy, bundan böyle AmEx'in oldu. Beş yaşındaki girişim Resy, bugüne kadar 45 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı. Aralarında Lerer Hippeau, Airbnb ve Slow Ventures'ın olduğu yatırımcılardan yatırım toplamıştı. Özellikle ABD pazarına odaklanan girişim, İngiltere, Avrupa, Kanada ve Avustralya pazarlarınada da boy göstermiş ve faaliyet alanını genişletme peşinde bir girişimdi.

American Express, bundan sonraki aşamada Resy'i üye iş yerlerine ayrıcalıklı bir avantaj olarak sunabilir. Bunun yanı sıra Resy'nin kurucu ortağı ve CEO'su Ben Leventhal'in yaptığı açıklamalara göre, Resy operasyonlarını aynı şekilde sürdürecek ve iş ortaklarına yani restoranlara hizmet etmeyi sürdürecek. Fakat American Express'in satın alma hamlesi ile birlikte pek çok üye iş yerinin AmEx ile daha çok yakınlaşacağı da bir diğer gerçek. 

ABD'de 154 farklı şehirde faaliyet gösteren ve 4 binden fazla restoranla çalışan Resy, geniş bir üye iş yeri ağına da sahip ve bu ciddi bir değer oluşturuyor. American Express ile yapılan satın alma anlaşmasının ise bu yılın yaz aylarında kapanması bekleniyor. Satın almanın bedeli ile ilgiliyse herhangi bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.