American Express, FinTech girişimi Cake Technologies'i satın aldı

American Express, FinTech girişimi Cake Technologies'i satın aldı

İngiltere merkezli FinTech girişimi Cake Technologies, American Express tarafından satın alındı. 2015 yılında kurulan girişim, kullanıcılarına dijital ortamda restoran ve barlardan sipariş vermelerine ve mobil ödeme yapmalarına yardımcı oluyor.

American Express'ın 13,3 milyon dolara sessiz sedasız aldığı girişim, Amex üyelerinin yararına kullanılacak. Müşteri sadakat programının dijital stratejisinde önemli bir rol oynayacağı girişimin aslında geçtiğimiz Ekim'de satıldığı belirtiliyor.

TechCrunch'ta yer alan yazıya göre, duyurunun bu kadar geç yapılmasının arkasında satın alma sürecinde bazı karışık durumların olması yer alıyor. Kaynak sözcüye göre, tüm süreçlere rağmen satın alma işlemi başarı ile tamamlandı. Ancak sürecin tamamlanması ile, Cake’in kullanıcı deneyimi, tamamen entegre olduktan sonra Amex uygulamasının kullanıcıları için bir avantaj olacak. Öte yandan  Cake’in sepet düzeyi POS entegrasyonları, Amex’i, müşterilerinin gittikleri yerde ne kadar harcadıklarına değil, tam olarak hangi ürünleri satın aldıklarına yönelik daha iyi veriler toplayacak.

Cake Technologies, küresel FinTech pazarında en yüksek işlem değerinin ulaşıldığı üçüncü ülke İngiltere'de 2015 yılında kuruldu. Şirket, 2015 Mayıs'ta 1,81 milyon dolar yatırım almıştı.

FinTech pazarında ise en büyük segmenti dijital ödemeler oluşturuyor. Küresel ölçekte, FinTech girişimlerindeki yatırımın değeri 2013 yılında yaklaşık üç milyar ABD doları olarak gerçekleşmişti. Bu değerin 2018 yılında yaklaşık 8 milyar ABD dolarına ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.